İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Meclis, Türkiye Uzay Ajansı kanun tasarının görüşecek

Türkiye Uzay Ajansı Kurulmasına ilişkin tasarının görüşmelerine başlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2017 19:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Meclis, Türkiye Uzay Ajansı kanun tasarının görüşecek

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye Uzay Ajansı Kurulması ve Uzaya Yönelik Faaliyetlerin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine başlanacak.

Genel Kurulda, AK Parti'nin çalışma takvimine ilişkin grup önerisi ele alındı.

Kabul edilen öneriyle bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları, Türkiye Uzay Ajansı Kurulmasına ilişkin tasarı ve Yüksek Teknolojiler Araştırma Merkezi ile Bilim, Teknoloji ve Sanayi İcra Kurulmasına ilişkin tasarı gündemin ön sıralarına çekildi.

Buna göre, uluslararası anlaşmanın onaylanmasına ilişkin iki kanun tasarısının görüşülmesinin ardından Türkiye Uzay Ajansı Kurulması ve Uzaya Yönelik Faaliyetlerin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'na geçilecek.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, son bir kaç haftadır Meclisin verimli bir şekilde çalıştırılmadığını belirterek, "Meclis bugün saat 3'te açıldı, saat 3'e çeyrek kalaya kadar ne görüşüleceğini bilmiyordu. Böyle bir TBMM, böyle bir parlamento olur mu? Dünyanın neresinde böyle bir parlamento var? 15 dakika kalıncaya kadar ne görüşeceğini bilmeyen bir parlamentoyla karşı karşıyayız." ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise İstanbul'da halk oylaması kampanyası kapsamında "Hayır" propagandası yapmak isteyen CHP'lilere, Fatih Belediyesi ekiplerince müdahalede bulunulduğunu öne sürerek, "Burası Hollanda mı burası Almanya mı? Eminönü burası. Bu caiz mi, ahlaki mi?" dedi.

CHP Esenler İlçe Sekreterinin, Esenler'de darbedildiğini savunan Altay, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun cumhuriyetin ilanına ilişkin sözlerini de eleştirdi. Altay, her iki konuyla da ilgili olarak AK Parti yetkililerinden açıklama beklediğini dile getirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, sonuç ne olursa olsun, 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının birlik ve beraberliği için referanduma ilişkin kampanyaların süreceğini söyledi.

İnceöz, "Biz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak burada bir ve beraber yaşama arzusu içerisinde, birlik ve beraberlikten yana olduk ve ayrıştırıcı bir dil kullanmadık, bundan sonra da kullanmayacağımızı, kullananlara da özellikle bunu hatırlattığımızı burada defaatle söyledik bu kürsüden, milletin kürsüsünden." dedi.

Cumhuriyetin bu ülkenin ortak değeri olduğunu belirten İnceöz, "Önümüze buna ilişkin hedefler koymuş durumdayız ve rejimle ilgili asla bir problemimizin olmadığını parti olarak ve kurumsal olarak her zaman açıkladık." diye konuştu.

Öte yandan Genel Kurulda, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin doğrudan gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber