Erken seçim olasılığı: Hükümetten iki farklı ses

Haber Giriş : 19 Şubat 2007 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Detaylı Resim için tıklayınız Son dönemde siyasi kulislerde 4 Kasım 2007'de yapılması gereken seçimlerin erkene alınabileceği iddiaları konuşulurken, dün hükümetten bu konuda ilk farklı görüş geldi

Babacan: Seçim Eylül'de yapılacak

Avrupa Birliği Başmüzakerecisi Ali Babacan, AB yetkililerine seçimlerin Eylül ayında yapılacağını söyledi. CNN TÜRK'ün haberine göre, Babacan, geçtiğimiz hafta Brüksel'de Avrupa Birliği yetkilileriyle görüşmeler yaparken, erken seçimin tarihini de telaffuz etti. AB yetkilileri, Türkiye'deki seçimlerin 4 Kasım'da yapılacağını hatırlatarak, ekim sonunda açıklamaları gereken ilerleme raporunu seçimden önce mi sonra mı yayımlamalarının daha doğru olacağını sordu.

Ali Babacan, soruya, ?Seçimler eylül ayında yapılacak. Bizim için seçimden önce veya sonra fark etmez. Sizin için uygun olan bir tarihte yayımlayabilirsiniz? şeklinde cevap verdi.

Gül: Seçimler vaktinde yapılacak

Suudi Arabistan'daki temaslarını tamamlayarak Ankara'ya dönen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Gül, genel seçimlerin 1-2 ay öne alınabileceği ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın AB yetkililerine bu konuda bilgi verdiği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine şöyle dedi: ?Hayır, böyle bir şey söz konusu değil, Babacan'ın verdiği bilgiler sakın yanlış anlaşılmasın. (Bu bilgiler) Türkiye'de istikrarın olduğu, Türkiye'de takvimin işlediği yönündedir. Seçimler tabii ki vaktinde yapılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber