Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin yeni rektörü görevi devraldı

Rektör Prof. Dr. Kılıç, görevini Prof. Dr. Bağlı'ya devretti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2017 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin yeni rektörü görevi devraldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine (NEÜ) rektör olarak atanan Prof. Dr. Mazhar Bağlı, görevi Prof. Dr. Filiz Kılıç'tan devraldı.

Bağlı'nın göreve başlaması dolayısıyla rektörlük binasında devir teslim töreni düzenlendi.

Mazhar Bağlı, törende yaptığı konuşmada, kendisine rektörlük görevini layık gören Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve törene katılanlara teşekkür etti.

Görev süresince üniversitenin bilim dünyasına katkı sunabilmesi için emek harcayacağını aktaran Prof. Dr. Bağlı, "Üniversitemizin, ülkemize bilimsel anlamda büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu konuda büyük gayret göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bugüne kadar yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz, biz bu başarıyı daha ileriye taşımak için çalışacağız." dedi.

Filiz Kılıç ise NEÜ'de kurucu rektör olarak görev yapmaktan onur duyduğunu ifade ederek, Bağlı'ya görevinde başarı diledi.

Rektörlük görevi süresince bilimsel çalışmalar yaparak, Türkiye ve dünya bilimine katkı sunmaya çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Kılıç, bu alanda önemli başarılara da imza atıldığını dile getirdi.

Tören, rektör Bağlı'nın, hizmetlerinden dolayı Filiz Kılıç'a çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber