İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Üçüncü havalimanı personeli HKÜ'de eğitilecek

Personel, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği arasında imzalanan protokolle HKÜ tarafından eğitimden geçirilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2017 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üçüncü havalimanı personeli HKÜ'de eğitilecek

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) arasında imzalanan protokolle üçüncü havalimanında görev alacak personeller, HKÜ tarafından eğitimden geçirilecek.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, imza törenindeki konuşmasında havayolu taşımacılığı konusunda Türkiye'nin önemli bir büyüklüğü kavuştuğunu belirterek, İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının da bu potansiyeli daha da artıracağını söyledi.

Yükselmekte olan havacılık sektörüne nitelikli personel yetiştirmek amacıyla daha önce yaptıkları çalışmalara bir yenisini daha ekleyeceklerini anlatan Yılmaz, bu anlamda önemli bir protokol imzaladıklarını vurguladı.

Tüm fazları tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcuya hizmet vermesi ve 2018 yılında ilk etabı açılması beklenen İstanbul'un yeni havalimanında görev alacak 10 bin personele eğitim vereceklerine dikkati çeken Yılmaz, "Dünyanın en büyük havalimanlarından birisi olan İstanbul'un 3. havalimanı için nitelikli personel yetiştirmek amacını taşıyan bu protokolü IATA ile yürüteceğiz." diye konuştu.

Avrupa Bölgesinden sorumlu IATA Genel Müdür Yardımcısı Rafael Schvartzman ise İstanbul'a yapılacak havalimanının büyüklüğüne işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bu havalimanının başarısı için HKÜ ile beraber çalışmaktan mutluluk duyacağız. Bu çalışma, IATA'nın şimdiye kadar üstlendiği en büyük eğitim projesi olacak. İstanbul'un yeni havalimanını beklentilerin üzerine çıkarmak için havaalanına çalışkan ve kabiliyetli personel yetiştirmeyi istiyoruz.Türkiye'nin dünya standartlarında birinci kalite hava taşımacılığı hizmeti verme vizyonu ve bu alandaki adanmışlığı oldukça açık şekilde görülüyor. Umuyoruz ki bu anlaşmamız uzun ve verimli bir ortaklığın başlangıcı olacak."

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Yılmaz ve Schvartzman, hazırlanan protokolü imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber