İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Karabük Üniversitesi 'Uçuş Eğitim Pisti' protokolü imzalandı

Karabüklü iş adamı Şefik Dizdar tarafından yaptırılacak Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçuş Eğitim Pisti'nin protokolü imzalandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2017 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karabük Üniversitesi 'Uçuş Eğitim Pisti' protokolü imzalandı

Rektörlük toplantı salonunda, mülkiyeti üniversiteye ait ve kampüs alanı içerisinde bulunan araziye yapılacak pist için hazırlanan protokole, Rektör Prof. Dr. Refik Polat ile Dizdar tarafından imza attı.

Burada konuşan Polat, kuruluşundan bu yana Karabük Üniversitesine hayırseverlerin büyük katkılarının olduğunu hatırlattı.

Havaalanı uçuş eğitim pistinin uzun yıllardır gündemde olduğunu kaydeden Polat, "Karabük'ün 'medar-ı iftiharı' olarak söz ettiği iş adamı Şefik Dizdar'ın katkısıyla, Karabük Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'na ait bir uçuş eğitim pistinin yapılabilmesi için protokol imzalandı. Dizdar'a teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Dizdar da yaptığı konuşmada, eğitime destek olmak amacıyla bu eğitim pistinin yapımını üstlendiğini ifade ederek,"Kontrolsüz havaalanı da diyebileceğimiz uçuş eğitim pisti üniversitemize desteğin yanında Karabük'te yapılacak teknolojik yatırımlara hız verecek, zamanı kıymetli kişilerin daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşımlarını sağlayacak." şeklinde konuştu.

Yapılacak pist alanının 200 metre genişlikte, bin 250 metre uzunluğunda olacağını ve 30-40 kişilik jet motorlu uçakların iniş kalkışına imkan vereceğini aktaran Dizdar, ilerleyen zamanlarda bu pistin büyütülebilmesi konusunda tespitler yapıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber