İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

686 sayılı KHK bağlamında, FETÖ kumpas mağdurlarına yardım edilmeli

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan bugünkü yazısında, Bylock kullanmamasına rağmen, Bylock kullanmış olarak gösterilen FETÖ mağdurlarına yardım edilmesini istedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Mart 2017 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'ın yazısı

FETÖ, hiç bir Müslüman cemaatte görülmeyecek karaktersizlikleri sergilemekten çekinmiyor: Yalan, iftira, kumpas gibi iğrenç yollara başvurarak masum insanları mazlum konumuna düşürecek her tür şeytani yola başvurmaya devam ediyor hala!

Bunlardan biri de KHK üzerinden tezgahlandı: FETÖ'yle ilgisi olmayan insanların telefonlarına bylock bulaştırdı; pek çok insanı bir anda bylock'tan ötürü içeri attırdı, işlerinden ihraç ettirdi: Amaç, masum insanlara zulmetmek ve böylelikle Erdoğa'ın altını oymaktı!

İĞRENÇLİĞİN BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ!

Burada başka yöntemlerle de masum insanlara iğrenç zulümler yapıldı: FETÖ, bürokrasideki her tür kılığa giren kriptolarını kullanarak, FETÖ'yle zırnık kadar ilgisi olmayan hatta bizzat tanıdığım ve FETÖ'yle kıyasıya mücadele eden insanları iftiralarla işlerinden uzaklaştırdı, içeri attırdı!

Ardından da sosyal medyayı kullanarak, gazeteleri, televizyonları, bazı partileri kullanarak, bizzat FETÖ'nün zulmüyle mazlum konumuna düşen masum insanları sömürerek FETÖ soruşturmasını sulandırmaya, ülkede kaos ortamı oluşturmaya çalıştı!

İğrençliğin böylesi görülmedi!

Referanduma giderken FETÖ'yle ilgisi olmayan, FETÖ'nün yanından yöresinden geçmeyen mazlumlara bir Müslüman olarak vicdanen sahip çıkmak ve FETÖ'nün kumpasını çökertmek zorundayız.

FETÖ kumpasının mağduru olan pek çok insan dinledim. İnsanın yüreği dayanamıyor.

FETÖ'yle zırnık kadar ilgisi olmayan, kumpasın kurbanı olan bu insanların feryadına kulak vermek, her şeyden önce, bizim Müslümanlar olarak ahlak, vicdan ve merhamet borcumuz.

İKİ TÜR MAĞDURİYET SÖZKONUSU...

Burada temelde iki tür mağduriyet söz konusu:

Birincisi: FETÖ ile hiçbir irtibatı olmadığı halde banka hesabından dolayı ihraç olanlar gibi.

Bu mağduriyetleri yaşayanlar kısmen daha şanslı; çünkü eğer tek kriterden dolayı ihraç olmuşlarsa adli bir süreç yaşamıyorlar. Kurulacak komisyonda muhtemelen aklanıp görevlerine geri dönecekler.

İkinci ve asıl mağduriyet ise biraz karmaşık: Bu tür ihraçların büyük bölümü bylock sebebi ile gerçekleşti. Bu grupta olanların belli bir bölümü ihraç olmakla kalmıyor aynı zamanda gözaltı ve tutukluluk yaşıyor. Bunların bir kısmı şu an halen tutuklu.

Burada iftiraya dayalı ihbarlar ve kumpaslar nedeniyle ihraç edilen, FETÖ'yle hiç bir ilişkisi olmayan ihraçlardan sözediyorum sadece.

FETÖ'cü olanlar elbette ki ihraç edilecek ve hakettikleri şekilde cezalandırılacak! Bunda tereddüt edilmemeli.

Cep telefonlarındaki IP çakışmasından dolayı Bylock kullanmadığı halde kullandı görünen çok sayıda insan var. İkinci el telefonlar, başkasına verilmiş hatlar, başkası adına açılmış hatlar da yine Bylock mağduriyetlerine yol açabiliyor.

FETÖ SORUŞTURMASININ SULANDIRILMASINI ÖNLEMEK İÇİN...

Gerçek bylock mağdurlarının dikkatle araştırılması gerekiyor. Hatta büyük kısmı savcılıklara gidip suç duyurusunda bulunmak suretiyle bu incelemeleri başlatma yoluna gidiyor. Fakat Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerde savcılar bu başvuruları kabul etmiyor. Kabul edilse bile sonucun gelmesi çok zaman alıyor.

Bylock'ta hatalar olduğu konusunu bizzat Başbakan, İçişleri Bakanı ve birçok uzman gündeme getirmişti.

Bylock konusunda mağduriyet yaşayanların belli bir bölümü 686 nolu KHK ile ihraç edilenler.

Bu KHK ile ihraç olanların tekrar kontrolüne öncelik verilmesi mağduriyetlerin de bir an önce son bulmasını sağlayacaktır.

Kontrollerin kısa sürede yapılabilmesi için de uzman sayısının arttırılması, hatta sadece bu şikayetleri değerlendirecek münferit kurulların kurulması yararlı olabilir. Yapılacak incelemelerden sonra bylock kullanmadığı tespit edilenlerin bilgileri, ilgili savcılıklara ve mağdur olanların kurumlarına zaman kaybetmeden bildirilmeli. Kurumlar da bylock kullanmadığı tespit edilen kişiler görevlerine iade etmeli.

Yaşanan mağduriyetler ancak bu şekilde çözüme kavuşturulabilir, diye düşünüyorum.

Ve şunu söylüyorum: FETÖ'yle ilgisi olmayan KHK mağdurları, FETÖ'nün bu konuda sosyal medyada veya başka yerlerdeki provokasyonlarına karşı hassas olurlarsa, hükümetin bu konuda daha hızlı ve çabuk sonuca varabileceğini, hatırlatmak istiyorum.

Ezcümle: FETÖ soruşturmasının sulandırılmasının önüne geçmenin en kestirme yolu, bu tür mağduriyetlerin dikkatle araştırılıp sonuca bağlanmasından geçiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber