ATO'dan akademi eğitim seminerleri

ATO Başkanı Baran: Girişimciliğin geliştirilmesi, nitelikli iş gücü oluşturulması ve ülkemizin kalkınması bakımından eğitim şart ve vazgeçilmezdir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2017 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ATO'dan akademi eğitim seminerleri

ATO'dan akademi eğitim seminerleri

- ATO Başkanı Baran:

"Girişimciliğin geliştirilmesi, nitelikli iş gücü oluşturulması ve ülkemizin kalkınması bakımından eğitim şart ve vazgeçilmezdir"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, girişimciliğin geliştirilmesi, nitelikli iş gücü oluşturulması ve Türkiye'nin kalkınması açısından eğitimin şart ve vazgeçilmez olduğunu belirtti.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, oda ve Tesisat İnşaat Sanayi Malzemecileri Derneği (TİMKODER) iş birliğiyle ATO üyelerine yönelik düzenlenen eğitim seminerleri dizisi başladı.

Seminerin açılışında konuşan Baran, iş hayatında eğitimin hem çalışan hem de işletme sahibi için önemli olduğuna işaret ederek, ATO üyelerinin nitelikli eleman bulmakta zorlandığını söyledi.

Girişimciliğin geliştirilmesi, nitelikli iş gücü oluşturulması ve ülkenin kalkınması bakımından eğitimin şart ve vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Baran, bu kapsamda çalışmaları, üyelerden aldıkları görüş ve önerilere göre yönlendirdiklerini aktardı.

Baran, dış ticaret ve girişimcilik gibi eğitimlerle ihtiyaç duyulan alanlarda eleman yetiştirerek, istihdam edilmesini sağlarken, mevcut çalışanların gelişmesine yönelik eğitimler de yaptıklarını bildirdi.

İnsan kaynağının gelişimine katkı sağlamak, şirketin kendine yaptığı en önemli yatırım olduğunu ifade eden Baran, "TİMKODER ile ATO Akademi olarak gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle, toplumun genelini ilgilendiren konuların, interaktif bir ortamda, önde gelen isimlerin katılımı ile tarafsız ve doğru bir şekilde aktarılması ve bilginin en sağlıklı ve yararlı şekilde paylaşılmasını amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TİMKODER Başkanı Ercan Yılmaz da firmaların kurumsallaşmasında eğitimin önemli olduğunu belirtti.

Seminerler dizisinin ilk konuğu yaşam koçu Bülent Gardiyanoğlu, katılımcılara doğru nefes alma teknikleri, ikili ilişkilerde yapılan temel yanlışlar, iş hayatı ve geçmişle barışma konularında tavsiyelerde bulundu.

Açıklamaya göre, bu yıl sekizincisi düzenlenen ATO Akademi Eğitim Seminerlerinde iş adamları ile uzmanlar üyelerle bir araya gelecek. Seminerlerin sonunda sınav yapılarak katılımcılara sertifika ve dereceye giren 10 kişiye ödül verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber