FETÖ'den 'kılcal damarlara kadar sızın' emri

İddianamede, FETÖ'nün kuruluşu, ideolojisi, yapılanmasına ilişkin bilgiler verilerek, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, mensuplarına "devletin kılcal damarlarına kadar sızma" emri verdiği anımsatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2017 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'den 'kılcal damarlara kadar sızın' emri

Talimat sonrasında örgütün, kitleler halinde, belli plan ve stratejiye göre, kamu kurum ve kuruluşlarında toplu kadrolaşma faaliyeti başlattığı kaydedilen iddianamede, örgütün toplu kadrolaşma için her türlü sınav sorusunu önceden ele geçirmeye başladığı belirtilerek, FETÖ çatı davası iddianamesindeki şu bölüm nakledildi:

"Devletin kamu kurum ve kuruluşlarında yapılacak bütün sınavlarda sorulacak sorular, birkaç gün önceden paralel yapı imamlarına sızdırılmıştır. Örgütün üst imamları, her dershanede sınav sorularını öğrencilere ulaştırmakla gizli görevlendirilmiş sorumlulara bunları vermiştir. Örgütün her dershanesinde çalınan sınav sorularını ideolojiyi benimseyen öğrencilere ulaştıran özel sorumluları bulunmaktadır. Sınav soruları bu yapı üyelerine önce Kur'an üzerine yemin ettirilip, sonra çözdürülerek sınavı kazanmaları sağlanıp kamu kurum ve kuruluşlarında topluca kadrolaşmaya gidilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber