İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Yarına Umut Ol'uyorlar

Köy okullarındaki çocukların eğitimine katkıda bulunmak için yola çıkan Berin Yıldırım ile Simay Salı, başlattıkları "Yarına Umut Ol" projesiyle Malatya'nın Darende ilçesinde kırsal bir mahalledeki okula kütüphane kazandırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2017 11:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
'Yarına Umut Ol'uyorlar

- Köy okullarındaki çocukların eğitimine katkıda bulunmak amacıyla yola çıkan iki arkadaşın başlattığı "Yarına Umut Ol" projesi kapsamında Malatya'nın Darende ilçesinde kırsalda bulunan Yeniköy İlk ve Ortaokulunun bir sınıfını kütüphaneye dönüştürülerek öğrencilerin hizmetine açıldı.

Üniversite yıllarında profesyonel basketbolcu olan Berin Yıldırım ve Simay Salı, ABD'de sosyal girişimcilik üzerine aldıkları eğitimin ardından başlattıkları "Yarına Umut Ol" projesiyle kırsal kesimdeki öğrencilere destekte bulunuyor.

Kurdukları internet sitesi ve sosyal medya aracılığıyla bağışçılardan yardımlar toplayan iki arkadaş, daha sonra kırsalda belirledikleri okullara destek oluyor.

Darende ilçesine gelen Yıldırım ve Salı, kırsaldaki Yeniköy İlk ve Ortaokulunda bir sınıfı kütüphaneye dönüştürerek öğrencilere kitap okuyabilecekleri bir ortam kazandırdı.

Simay Salı, AA muhabirine açıklamada, her çocuğun eşit fırsatlarda eğitim almasına yardımcı olmak, toplumun ilerlemesine katkıda bulunmak için sosyal sorumluluk projeleri ürettiklerini söyledi.

Okullara sadece malzeme gönderimi yapmanın yetersiz olduğu, çeşitli dallarda eğitim atölyeleri yaparak köy okullarındaki çocukların hayal güçlerine yatırım yapma çabası içerisinde olduklarını belirten Salı, şunları ifade etti:

"Biz arkadaşlarımızla çıktığımız bu yolda balık tutmayı göstermiyor, balık tutmayı öğretiyoruz. Amaçlarımızın başında maddi desteğin yanı sıra eksikliği en çok hissedilen manevi desteği de sağlamak için çalışıyoruz. Çocuklarla zaman geçirip onlara rol model olarak, gelecekte ne olmak istiyorlarsa korkmadan hayal kurmalarını sağlamak ve bu hayallerini gerçekleştirmelerinde yardımcı olmak istiyoruz."

Berin Yıldırım da hiçbir nakdi yardımı kabul etmediklerini belirterek, kurdukları internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından kendilerine ulaşan bağışçılara ihtiyaçlarını aktardıklarını anlattı.

Yardım talebi olanların da kendilerine sosyal medyadan ulaşabildiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Okulumuz öğretmeni de bizlere sosyal medya hesaplarımızdan ulaşarak kütüphane isteklerini aktardı. Arkadaşlarımızla neler yapabileceğimizi konuştuk bir yandan da kitap toplamaya başladık. Paylaştığımız ihtiyaç listesi herkesten destek gördü. Duyarlı birçok kişi yardımda bulundu. Amerika'dan raf gönderen bir ailemiz oldu. Daha sonra topladığımız malzemeleri Yeniköy okulumuza gönderdik. Sağolsun okul idaresi de tasarımını belirtiğimiz şekilde dizayn etti. Çocukların her saat keyifle buluşabileceği bir mekan oluşturduğumuz için mutluyuz."

Yıldırım, proje kapsamında farklı illerde 26 okula yardımda bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Okul Müdürü Mehmet Aslan da geleceğin teminatı çocuklara güzel bir kütüphane kazandırıldığını belirterek, yardımdan dolayı Yıldırım ve Salı'ya teşekkür etti.

Kütüphanenin açılış kurdelesini kesen Yıldırım, Salı ve Aslan, kütüphanede öğrencilerle bir araya geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber