Gözaltına alınan 16 eski hakim ve savcı'dan 3'ü tutuklandı

Samsun merkezli soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 16 eski hakim ve savcıdan 3'ü tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2017 23:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gözaltına alınan 16 eski hakim ve savcı'dan 3'ü tutuklandı

Samsun merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 16 eski hakim ve savcıdan 3'ü tutuklandı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve daha önce meslekten ihraç edilen Trabzon, Sinop, Giresun, Tokat, Amasya, Çorum ve Rize adliyelerinde görevli eski hakimler C.S, S.B, Ö.A, A.A, B.D, Y.Ü, N.U, E.Y. M.H. ile cumhuriyet savcıları S.P, M.N, M.Ş, Y.B, E.A, M.B. ve H.İ.M'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden hakimler A.A. ve N.U. ile cumhuriyet savcısı Y.B. tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) 17 Mart'ta ihraç edilen 202 hakim ve savcı arasında oldukları öğrenilen zanlılar, 18-19 Mart'ta gözaltına alınmıştı.

8 ilde 13 eski hakim ve savcı gözaltına alındı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber