Polisin, 6 yıl nakil olamamasında önemli karar

Danıştay, POMEM mezunu polislerin 6 yıl boyunca başka kurumlara nakil olmayacağı yönündeki düzenlemenin sadece sınavsız geçişleri kapsayabileceğine karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Mart 2017 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polisin, 6 yıl nakil olamamasında önemli karar

POMEM sonrasında polis memurluğuna atanan bir aday, 2014 yılında öğretmenliğe atanmaya hak kazanması sonrasında, öğretmenliğe geçmek istemiş ancak bu talebi Emniyet tarafından kabul edilmemiştir.

Emniyet, 3201 sayılı Kanunun ek 24. maddesinde yer alan şu hükme dayanarak muvafakat vermemiştir:

"Polis meslek eğitim merkezlerinde eğitimlerini başarı ile tamamlayanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına aday polis memuru olarak atanırlar. Bu şekilde atananlar, atanma tarihinden itibaren altı yıl süreyle başka kurumlara nakil yoluyla atanamazlar."

Muvafakat alamayan polis memuru dava açmış ve idare mahkemesi, Emniyet Genel Müdürlüğü lehinde karar vermiştir.

Polis memuru, bu kez davayı temyiz etmiştir. Danıştay 16. Dairesi yaptığı incelemede söz konusu hükümde yer alan naklen geçiş yapılamayacağı şeklindeki düzenlemenin "sınava tabi tutulmaksızın" yapılacak naklen atamaları içermesi gerektiğine, sınava dayalı naklen geçişleri ise kapsamaması gerektiğine karar vermiştir.

İŞTE DANIŞTAY KARARI

Sizler de örnek mahkeme kararlarını, 0532 540 0 590 nolu whatsapp hattımızdan veya http://www.memurlar.net/haber/gonder/ adresinden bizlere iletebilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber