Dikkat! Hormon bozan, kansere yol açan etler piyasada!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Testeron ve zeranol hormonlu etler piyasada! Hormon bozan, kansere yol açan et yemişiz

İthalatı, imalatı ve bütün hayvan türlerine uygulanması yasak olan ve Türkiye'ye kaçak yollardan getirilen hormon ilaçlarını kendi besi çiftliklerinde, büyük baş hayvanlarda kullandıkları tespit edilen iki kişi gözaltına alındı.

İstihbârî çalışmalar sonucu iki kişinin, Türkiye'ye ithalatı, imalatı, piyasaya ve kullanıma arz edilmesi, bulundurulması ve tüm hayvan türlerine uygulanması yasak olan hormon ilaçlarının yasa dışı yollardan getirdiği belirtildi.

Veteriner kliniği ve besi sahipleri Ali D. ile İbrahim K, olaya ilişkin gözaltına alındı.

Ankara'nın çeşitli yerlerindeki besi çiftlikleri ile bağlantılı oldukları tespit edilen bazı besi çiftliklerindeki büyük baş hayvanlardan alınan idrar ve kan nümûnesinde; "çok miktarda kullanımı yasak testeron ve zeranol içeren maddelerin bulunduğu" tespit edildi.

Hayvanlardan alınan numunelerin Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı'nca oluşturulan bilirkişi heyetince incelendiği belirtildi. Hazırlanan raporda, ilâçların, "Hayvanlarda gelişmeyi artırıcı-hızlandırıcı olarak kullanıldıklarında ette bırakacakları kalıntı vasıtasıyla kansere neden olacağı ve bilhassa çocuklarda hormonal bozukluklara yol açabileceğinden kaynaklı toplum sağlığını tehdit edecek nitelikte" olduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber