İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ödünç kostümleriyle bölge şampiyonu oldular

Kilis'te halk oyunları yıldızlar kategorisinde il şampiyonu olan Atatürk Ortaokulu öğrencileri, ödünç kostümleri ve okul koridorlarında yaptıkları provalarla Mersin'deki bölge finalinde birinciliği elde etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2017 22:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Ödünç kostümleriyle bölge şampiyonu oldular

İZZET MAZI

Kilis'te halk oyunları yıldızlar kategorisinde il şampiyonu olan Atatürk Ortaokulu öğrencileri, okul koridorlarında yaptıkları provaların ardından ödünç kostümleriyle gittikleri Mersin'deki bölge finalinden şampiyonlukla döndü.

Spor salonu olmadığı için zor şartlar altında okul koridorlarında çalışmalarını yürüten Atatürk Ortaokulu öğrencileri, il birinciliğini elde ederek Mersin'de düzenlenen Grup Birinciliği Bölge Finali'ne katılmaya hak kazandı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden alınan ödünç kıyafetlerle bölge finaline katılan öğrenciler, Hatay, Adana, Mardin, Afyonkarahisar, Gaziantep, Konya ve Ankara'dan gelen akranlarını geride bırakarak bölge birinciliği elde etti.

Kilis Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kilis Valiliğinin başlattığı "Okumak Yenilenmektir" projesi kapsamında yürütülen çalışmalarla öğrencilerin eğitim ve sosyal alanda gelişimlerine katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Projeyle sadece okuma kampanyaları değil sosyal ve kültürel anlamda da çeşitli etkinlikler yapıldığını aktaran Alagöz, bu kapsamda Atatürk Ortaokulu'nda halk oyunları ekibi kurulduğunu söyledi.

Öğrencilerin kıt imkanlarla çıktıkları yolda ilk önce ilde daha sonra ise bölgede düzenlenen yarışmalarda birinciliği göğüsleyip Türkiye finaline katılmaya hak kazandığını kaydeden Alagöz, şöyle devam etti:

"Gerçekten okulumuz bulunduğu yerleşim yeri sebebiyle kıt imkanlar içerisinde olan bir okul fakat bütün bunlara rağmen zorlukları aşarak ve çalışarak böyle bir başarıyı elde ettiler. Demek ki insanlar çalışır, azmederse mutlaka engelleri birer birer aşabiliyorlar. Bunu akademik başarıda olduğu gibi sosyal başarıda da bir şekilde örnekleme olarak tespit edebiliriz. Tüm öğrenci ve öğretmen arkadaşlara tavsiyemiz eğer biz gayret eder çalışırsak tıpkı Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları ekibi gibi başarıyı en üst noktalara taşıyabiliriz."

Kilis'in kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi misafir ettiğini hatırlatan Alagöz, bu sebeple de Kilis'in ayrı bir özelliği olduğunu, eğitim öğretim anlamında daha önce de son derece önemli başarılar elde ettiğini aktardı.

Sosyal alanlarda, halk oyunları, bilgi ve kültür yarışmaları, konferanslar ile tiyatro gibi çalışmaların yanı sıra akademik olarak da yurt genelinde isimlerini duyurmak istediklerini vurgulayan Alagöz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şüphesiz elde edilen başarı ciddi bir başarı. İnsanlarımızın geçen yıl yaşadığı sendromu hepimiz biliyoruz. Ancak bütün olumsuzlukların içerisinden böyle güzel ve olumlu bir örneğin çıkması bizi son derece mutlu etti. Onun için özellikle okula giderek öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve emeği geçenleri tebrik ettim. Yine başarılarını taçlandırmak için onlara bisiklet hediye edeceğimizin sözünü verdik. Türkiye birincisi olurlarsa bisiklet hediye edeceğiz."

Hedefleri Türkiye birinciliği

Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları ekibi antrenörü Rıza Demircan da yaklaşık 5 aylık bir çalışmanın ardından Mersin'deki şampiyonaya katılmaya hak kazandıklarını söyledi.

Bölge finalinde rakip 7 ili eleyerek birinciliği elde ettiklerini vurgulayan Demircan, girdikleri her yarışa büyük emekler verdiklerini ve hakkıyla kazandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Gerçekten zor imkanlarla geldik buralara. Okulumuz eski olduğu için çalışma salonumuz yok. Hava şartları nedeniyle koridorlarda çalışıyoruz. Müzikli çalışma yaptığımız zaman çocuklar sesten dolayı bayağı rahatsız oluyorlar. Zor şartlar altında buralara geldik Halk Eğitim Merkezinden ödünç aldığımız kıyafetlerle yarışmalara girdik. İlk önce ilimizde daha sonra grup yarışmalarına katılarak bölge birincisi olduk. Şimdiki hedefimiz Türkiye finaline katılıp orada da birinciliği göğüslemek."

Öğrencilerden Muhammet Halil Kılıç ise çalışmalara bu yıl başladığını ve kısa sürede halk oyunlarını öğrenme imkanı bulduğunu belirterek, "Salonumuz yok ama okulun koridorunda çalışıyoruz. Dışarısı soğuk, yağmur yağıyor o yüzden burada çalışıyoruz. Burası küçük olduğu için davullar da yakında duruyor o yüzden kulağımız rahatsız oluyor." dedi.

Rabia Çabuk, provalarda arkadaşlarını izlemeye geldiğini ve çok beğendiğini bu nedenle kendisinin de ekibe dahil olduğunu söyledi.

Efe Ormanlı da 5. sınıftayken başladığı halk oyunlarını 2 yıldır sürdürdüğünü belirterek, çok sevdiği halk oyunlarına devam edeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber