Müsteşar Yeter'den fatura ve reçete uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İç Anadolu Bölge Toplantısı Aksaray'da gerçekleştirildi.

Aksaray Eras Otel'de yapılan toplantıya, 8 ilin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarının yetkilileri, Bakanlık Müsteşarı Enis Yeter, Vali Sebati Buyuran ve davetliler katıldı. Toplantıda konuşan Vali Buyuran, "Aksaray 4 ayrı sektörde tarım, hayvancılık, turizm ve sanayide büyük bir gelişim içindedir. Gelişime açık yapımızla özellikle yatırımcıların gözde illeri arasında bulunuyoruz. İnşallah bu tür organizasyonları Aksaray'da daha çok gerçekleştiririz. Bu organizasyonlar sayesinde merkezdeki ve taşradaki meslektaşlar buralarda birbirlerini görerek, tecrübelerini paylaşıyorlar" dedi.

Amaçlarının merkez ile taşra arasındaki bağı güçlendirmek olduğunu ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter, "Merkezle taşra arasında bu tür eksiklikler var. Aşırı merkezi yapı, taşralarla olan bağı zayıflatıyor. İşte bu nedenle bu tür toplantılar yapılıyor. Bugün burada toplanmamızın iki nedeni var. İlki kalite ve yönetim sistemlerini ve bölge illerin yaptığı hizmetler hakkında bilgi vermesi, ikincisi ise merkez ve taşra arasındaki bağı güçlendirmektir" şeklinde konuştu.

Kurum müdürlerini reçete ve faturaları iyi kontrol etmeleri konusunda uyaran Müsteşar Enis Yeter, "Özellikle hastane ve poliklinik fatura ve reçetelerini çok iyi bir kontrolden geçirmemiz gerekiyor. Daha önce bazı usulsüzlükler ortaya çıkartıldı. Bunlara çok dikkat etmeliyiz. Tüm kurumlarımız özellikle bu konuya daha duyarlı olacak" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra sırasıyla müdürlükler yaptıkları çalışmalar ve sorunları hakkında bilgi vererek çözüm önerilerini açıkladılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber