Manisa'da don erkenci bağlara zarar verdi

Salihli Ziraat Odası Başkanı Aktürk: - "Don olayının ardından ovada incelemeler tamamlandı, erkenci tabir edilen 'superior' cinsi üzüm bağlarında hasar tespit ettik"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2017 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manisa'da don erkenci bağlara zarar verdi

Salihli Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, 18 Mart gecesi yaşanan don olayının ardından ovada incelemelerin tamamlandığını belirterek, "Erkenci tabir edilen 'superior' cinsi üzüm bağlarında hasar tespit ettik." dedi.

Aktürk, Kabazlı Mahallesi'nde don olayından zarar gören bağlarda inceleme yaptıktan sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

Bölgelerinde erkenci tabir edilen "superior" cinsi üzüm bağlarının ekiminin çok fazla olduğuna dikkati çeken Aktürk, şöyle devam etti:

"Don olayının ardından ovada incelemeler tamamlandı, erkenci tabir edilen 'superior' cinsi üzüm bağlarında hasar tespit ettik. Don olayının bu cins bağların tamamını etkilediğini söyleyebiliriz. Bu olayla bir kez daha görüldü ki Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) çok önemli. Çiftçilerimiz bu sistem içerisinde mutlaka yer almalı. Bizlerin talebi ise özellikle don olayında TARSİM poliçe bedelindeki yüzde 66 olan desteğin yüzde 75'ler seviyesine çıkarılmasıdır".

Üzüm üreticisi Mustafa Topçam, geçen yıl da yaşanan don olayından zarar gördüklerini belirterek, "Bu yıl da don olayında 'superior' cinsi üzüm bağları etkilendi. Geçtiğimiz yıl bağımı TARSİM tarafından sigortalattım. Ancak zarar sonrası ödenen miktar yeterli değil." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber