İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bu internet alışveriş sitesi 8 milyon TL dolandırdı

İnternet sitesi üzerinden alışveriş yapan kişilerin ürünlerini göndermeyip para iadesi de yapmadıkları ileri sürülen 17 kişi yakalandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mart 2017 23:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Bu internet alışveriş sitesi 8 milyon TL dolandırdı

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre,

İlimizde yapılan Siber Suçlarla Mücadele çalışmaları çerçevesinde;

İnternet üzerinden satış yapan ancak sattığı ürünleri teslim etmeyen "stokfirsati.com" isimli internet sitesi ile ilgili yapılan bir ihbarı değerlendiren Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan araştırmalar neticesinde internet sitesinin ofisinin ilimizde bulunduğunu tespit etmiş, siteden alışveriş yapan çok sayıda kişinin ürünlerinin gönderilmediği, türlü bahanelerle siparişlerinin iptal edildiği ve para iadesinin yapılmayarak dolandırıldığı bilgisine ulaşmıştır.

13.03.2017 tarihinde yapılan operasyonlarda çok sayıda doküman ve bilgisayara el konulmuş, 4 şüpheli gözaltına alınmıştır. Operasyonun genişlemesiyle birlikte tespit edilen 16 şahıstan 13'ü daha yakalanmış, şüphelilerden 2'si çıkarıldıkları Mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, 3 kişinin ise yakalanması için çalışmalara başlanmıştır.

Dolandırılan para miktarının yalnızca kredi kartlarından yapılan ödemelerle tahminen 3 milyon TL olduğu, ancak bu rakamın doğrudan banka hesabına havale yaparak ödenenleri kapsamadığı, mağdur sayısının tam olarak öğrenilmesiyle birlikte bu rakamın 8 milyon TL ye kadar çıkabileceği tahmin edilmektedir.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünün emniyet ve asayiş ile kamu düzenin korunmasına yönelik yürüttüğü çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber