AKP'li Çelik: 301 raftan kalkacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, TCK'nın 301. maddesinin raftan kalkacağını söyledi. Çelik, AK Parti grup toplantısı öncesinde ''301 ile ilgili ne yapılacağı'' sorusuna, konunun dün yapılan MYK'da ele alınmadığını, ancak Bakanlar Kurulunda görüşüldüğünü belirterek, ''Bu konu gündemden, raftan kalkacak'' dedi.

Konunun, Bakanlar Kurulundaki değerlendirmelerinden haberi olmadığını belirten Çelik, ''Bugün çıkışta Sayın Başbakanımızla konuyu görüşeceğim. Bu iş Türkiye gündeminden kalkmalı. Değişiklikse değişiklik, değişiklik olmayacaksa değişiklik olmayacak şekilde nihai şekil almalı'' diye konuştu. Çelik, bir soru üzerine, seçimin erkene alınmasıyla ilgili hiçbir değerlendirmenin hiçbir kurulda olmadığını bildirdi. Ortaya çıkan görüşlerin bireysel olduğunu kaydeden Çelik, ''Bunlar, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası değerlendirilecek görüşlerdir. Bugün kurumsal olarak erken seçimle ilgili hiçbir yerde, hiçbir toplantımızda ve Başbakanla görüşmemizde konu gündeme gelmemiştir'' dedi.

CHP ile konuyla ilgili bir görüşmelerinin de olmadığını ifade eden Faruk Çelik, ''Seçimle ilgili kendileriyle hiçbir temasımız olmadı'' diye konuştu. Çelik, Genel Kurul gündeminde bulunan Mortgage (tutsat) Yasa Tasarısının vergi indirimini düzenleyen 29. maddesinin çıkması konusunda Hazinenin talebi olduğunu belirterek, bunu Devlet Bakanı ve Başbakan Abdüllatif Şener ile bugün değerlendireceklerini söyledi.

Genel Kurulun bugün saat 22.00'ye kadar, yarın 14.00-22.00 ve 22 Şubat Perşembe ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacağını belirten Çelik, temel kanun olarak 2 bölüm halinde görüşülecek tasarının bu hafta yasalaşabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber