Avrasya Yükseköğretim Zirvesi başladı

EURAS Genel Başkanı Aydın: Eğitim zamana ve günün şartlarına göre değişim gösteriyor. Bu tür etkinlikler, bilginin paylaşımı ve tecrübenin aktarımı açısından çok önem arz ediyor. Zirve bu anlayışla ortaya çıkmıştır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2017 11:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Avrasya Yükseköğretim Zirvesi başladı

- Avrasya Üniversiteler Birliğinin (Eurasian Universities Union - EURAS) öncülüğünde düzenlenen "EURIE 2017- Avrasya Yükseköğretim Zirvesi" İstanbul'da başladı.

EURAS Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayındaki zirvenin açılışında, zirvenin mimarı olan Avrasya Üniversiteler Birliğinin, bir hayali gerçekleştirmek için 2009 yılında yola çıktığını söyledi. .

Birliğin temelini atarak, Türkiye'nin kendi coğrafyasında yükseköğretimin kalitesini artırmayı ve tecrübe paylaşımını hedeflediklerini dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"Her yıl dünyanın çeşitli yerlerinde 50'ye yakın etkinlik yaptık. Türkiye'nin yükseköğretim için bir cazibe merkezi olduğu mesajını verdik. Bugün ikincisini gerçekleştirdiğimiz bu zirve, dünyanın üçüncü büyük eğitim zirvesidir. Çin'den Rusya'ya, ABD'den İngiltere'ye kadar pek çok ülkede temsilciler aramızda yer alıyor. Eğitim zamana ve günün şartlarına göre değişim gösteriyor. Bu tür etkinlikler, bilginin paylaşımı ve tecrübenin aktarımı açısından çok önem arz ediyor. Zirve bu anlayışla ortaya çıkmıştır. Bu coğrafyada yer alan üniversitelerin, bilgi ve tecrübe paylaşımı için çaba gösterilecektir."

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Mandal ise Türkiye'de yükseköğretim sisteminde 7 milyonu aşan öğrenci olduğunu, nicelikten öte artık niteliğin öncelendiği bir yükseköğretime doğru gidişatın olduğunu aktardı.

YÖK hakkında da bilgi veren Mandal, tüm üniversitelerin artık uluslararasılaşmalarının kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan da rekabetin yüksek olduğu küresel eğitim alanında iddialı olunması gerektiğine dikkati çekerek, çıtayı çok daha yükseklere taşımak gerektiğini söyledi.

Üç gün sürecek zirvede yükseköğretim konusundaki gelişmeler ele alınacak, katılımcılara bu alandaki faaliyetler ve oluşan fırsatlar hakkında bilgi verilecek. 52 ülkeden 2 binin üzerinde rektör, rektör yardımcısı, akademisyen ve eğitim sektöründen birçok uzmanın katıldığı zirvede, panel, seminerler ve fuar gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber