İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Müezzinoğlu'ndan emekliye 'ek ikramiye' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, "Mart ayında 30 bin emeklimizin (devlette 30 yıldan fazla çalışmış olan hak sahipleri) aradaki farklarını ödemiş olacağız." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2017 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu'ndan emekliye 'ek ikramiye' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Mart ayında 30 bin emeklimizin (devlette 30 yıldan fazla çalışmış olan hak sahipleri) aradaki farklarını ödemiş olacağız" dedi.

Edirne'deki programları sırasında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, emeklilerin promosyon konusunda en ufak bir sıkıntılarının kalmadığını, 11 milyon 800 bin emeklinin 5,5 milyonundan fazlasının emekli promosyonlarını aldıklarını, geri kalanların da bu ay ve gelecek ay almaya devam edeceklerini bildirdi.

30 yıldan fazla çalışan emekliye ödenecek ek ikramiye ile ilgili de bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Özellikle devlette 30 yıldan fazla çalışıp emekli olurken 30 yılın üzerinden emekli olan ve ikramiyelerini 30 yılın üzerinden alan emeklilerimize yıl sonu yaptığımız yasal düzenlemeyle 30 yıldan fazla sürelerini hesaplamalarını yaparak onlara ödemelerini yapıyoruz. Bu anlamda mart ayında 130 bin emeklimize 700 milyon lira gibi daha doğrusu devlette 30 yıldan fazla çalışarak emekli olmuş emeklilerimizin bu aradaki farklarını ödemeye başladık - bu ay için 130 bin, bu pozisyondaki emeklimize 700 milyon lira gibi ödemeyi bu ay yapacağız. Burada yaklaşık 400 - 450 bin bu anlamda hak sahibi emeklimiz var. Bunlara yaklaşık 2,5 milyar lira gibi bir ödeme yapacak, bu ödemenin takvim ve planlamasını yapıyoruz. Mart ayında 130 bin emeklimizin (devlette 30 yıldan fazla çalışmış olan hak sahipleri) aradaki farklarını ödemiş olacağız."

"AVRUPA TÜRKİYE'NİN HEDEFLERİNDEN RAHATSIZ"

Bulgaristan'ın sınır kapılarındaki eyleme ilişkin olarak da Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Avrupa'nın en temel sorunu bu ülkenin büyük hedeflerinden rahatsız oluyor. Avrupa eski Türkiye'yi istiyor, ekonomisi ikide bir krize giren, büyümeyen ve yerinde sayan, ona devamlı gençlerine işçi istihdamı sağlayarak besleyen pozisyonda kalmak istiyor. Ama biz Avrupa'nın ne istediğine değil büyük milletin ne istediğine, büyük milletin potansiyeline bakıyoruz. Bu milletin potansiyeli onlarla yarışacak kapasitedir, bundan korkuyorlarsa korkmaya devam etsinler. Dostlarımız bu millete güvenmeye, düşmanlarımız da rahatsız olmaya devam edecek. Demokrasi, insanlık, hukuk dışı bir çok uygulama yapıyorlar, Türkiye güçlendikçe bu uygulamalarda pes etme günleri yakındır, yakında pes ederler. Avrupa'nın aklını başına toplaması onlar için de hayırlı olacaktır. Biz yolumuza devam ediyoruz."

"FETÖ BAŞARISIZ OLDU AVRUPA ŞOKA GİRDİ"

Avrupa'nın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimindeki başarısızlığı sonrası şaşkın olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Avrupa FETÖ darbecileri adına bir başarı bekliyordu." dedi.

Milletin, kaderine, birlik ve beraberliğine, demokrasisine sahip çıkma iradesini gösterdiğini dile getiren Mehmet Müezzinoğlu, sözlerini, "Avrupa şok oldu, hala atlatabilmiş değiller. Türkiye'nin eski Türkiye olması için de siyasi ve ekonomik istikrarını bozmaya çalışıyorlar ama bu millet ne siyasi istikrarından vazgeçer ne de ekonomik istikrarı bozamayacaklar. Türkiye büyük hedefleri olan bir ülke, muasır medeniyet seviyesi üzerindeki hedeflerine milletçe yürüyor, yürümeye devam edecektir." diye tamamladı.

Cihan Demirci

SGK hazırlıkları tamamladı, ek ikramiyeler ödenecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber