İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Müzisyen ikizler yarışmaya katılmak için destek bekliyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu öğrencileri ikiz kardeşler Bahar ve Zeynep Yargı, aralarında birincilikler de olan aldıkları uluslararası derecelere yenilerini eklemek için destek bekliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2017 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müzisyen ikizler yarışmaya katılmak için destek bekliyor

Keman öğrencisi 13 yaşındaki Bahar ile ikizi piyano öğrencisi Zeynep Yargı, 6 yaşında yarı zamanlı olarak başladıkları konservatuvardaki eğitimlerine aynı kurumda ortaokul seviyesinde devam ediyor.

Başarılı müzisyenlerle birlikte çalışma imkanı bulan, yurtiçi ve yurt dışında aynı sahneyi paylaşan müzisyen kardeşler, çok sayıda ulusal ve uluslararası yarışmada aldıkları derecelere, Almanya'da 8-12 Nisan'da düzenlenecek "Musical Fireworks in Baden - Wuerttemberg" yarışmasında yenisini eklemek istiyor.

Yarışmaya katılabilmek ulaşım ve konaklama konusunda maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrenciler için sponsor aranıyor.

- "Finale davet edildik"

Öğrencilerden Bahar Yargı, AA muhabirine, annesinin kendilerine hamileyken evde mutlaka bir müzik aleti bulunması düşüncesiyle duvar tipi piyano aldığını, henüz 2 yaşındayken piyano ile oynadıklarını anlattı.

Bugüne kadar aldıkları derecelere yenilerini eklemek istediklerini ifade eden Yargı, "Almanya'daki yarışmaya kayıt gönderdik, elemeyi geçip finale davet edildik. İkizimle piyano ve kemanda ayrı olarak bireysel yarışacağız. Ancak desteğe ihtiyacımız var." dedi.

Zeynep Yargı da Almanya'daki yarışmaya katılmayı çok istediklerini, bu konuda sanatseverlerden yardım beklediklerini kaydetti.

Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Toğrul Ganiyev de öğrencilerin kendi imkanlarıyla bu yarışmalara katılmak zorunda olduklarını aktardı.

Her iki kardeşin de müziğe son derece yetenekli olduğunu, zaten aldıkları sahne ve başarılarla bunu gösterdiklerini anlatan Ganiyev, "Çocuklara katılacakları yarışma için destek verilmesini istiyoruz. Bu çocukların hakikaten istikballeri çok parlak. İnşallah yolları açık olacak. Özellikle yurt dışında eğitimlerine devam etmelerini çok isterdim. Tabii bugün için maddi sıkıntılar yaşanıyor. Bu konuda devlet büyüklerimizden, iş adamlarımızdan destek, sponsorluk bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Bekir Ömer Fansa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber