İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bozdağ: Yeni sistemde bütün bakanlıklar yine olacak

Adalet Bakanı Bozdağ: "Yeni sistemde bütün bakanlıklar yine olacak. Cumhurbaşkanı yardımcıları olacak, bakanlar kurulu toplantıları yapılacak. İstişareyle Türkiye yönetilecek. Şimdi öyle bir anlatılıyor ki 'bir kişinin iki dudağı arasında her şey olup bitecek.' Yok öyle bir şey"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2017 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozdağ: Yeni sistemde bütün bakanlıklar yine olacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin, "Bu yeni sistem siyasetçilere, 'Bundan sonra sadece kendi evinizin içerisindekilerin alkışını alacak sözler, politikalar değil, bütün komşu evlerin alkışlayacağı sözler, politikalar, programlar uygulayacaksınız. Yoksa size iktidar yolu kapalı.' diyor. Onun için mahallelerine hapsolanlar buna karşı çıkıyorlar." dedi.

Bozdağ, Sinop Valiliği ve Adliyesini ziyaret ettikten sonra, Ayancık ilçesine geçti.

Belediye tarafından Ayancık Kültür Merkezinde düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Referandum Süreci Konferansı"nda konuşan Bozdağ, Türkiye için önemli bir dönüm noktası olan 16 Nisan'da yeni ve büyük Türkiye'nin temellerinin atılacağını dile getirdi.

Darbe, muhtıra, kriz ve kaos üretmeyecek bir düzen kurulması gerektiğini belirten Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yeni darbelerle, muhtıralarla karşılaşılmaması için son derece sağlam ve güçlü anlayışı hayata geçireceğine işaret etti.

Türkiye'nin çift başlı yönetimden kurtulması gerektiğine dikkati çeken Bozdağ, çift başlılığa son veren sistemin adının cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olduğunu ifade etti.

Yeni sistemde bakanların Meclis'te görev yapamayacağını, bir bakanın aynı zamanda vekil olamayacağını anlatan Bozdağ, yasamayla yürütmenin seçilirken de görev icra edilirken de ayrı olacağına dikkati çekti.

Adalet Bakanı Bozdağ, tek adamlığı önleyen bir düzen ve sistemin kurulacağını vurguladı.

- "Mahallelerine hapsolanlar karşı çıkıyor"

Mevcut sistemde olan başbakanlığın, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde olmayacağını bildiren Bozdağ, "Yeni sistemde bütün bakanlıklar yine olacak. Cumhurbaşkanı yardımcıları olacak, Bakanlar Kurulu toplantıları yapılacak. İstişareyle Türkiye yönetilecek. Şimdi öyle bir anlatılıyor ki 'bir kişinin iki dudağı arasında her şey olup bitecek.' Yok öyle bir şey." diye konuştu.

Millete rağmen iktidar olma döneminin kapanacağını kaydeden Bozdağ, milletin iradesinin kesintisiz iktidar olduğu bir düzen kurulacağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin her partiyi kendi mahallesinin dışına çıkmaya zorlayacağını dile getiren Bozdağ, bunun da toplumsal kutuplaşmayı, ayrışmayı ortadan kaldıracağını bildirdi.

Adalet Bakanı Bozdağ, şunları kaydetti:

"Yeni sistem, kutuplaşmaları, ayrışmaları değil, uzlaşmaları, birleşmeleri, kaynaşmaları zorunlu kılan bir sistem. Şimdi bağırıyor, 'kutuplaşacak.' Nasıl kutuplaşacak? Yüzde 50 artı bir oya ihtiyacı olan biri, insanları kıracak bir dil kullanabilir mi? İnsanları rahatsız edecek bir program yapabilir m? Bir politika uygulayabilir mi? 'Bizim mahallenin oyu bana yeter' dediği zaman o mahallenin ayakta alkışlayacağı cümleleri kurar, alkışını alır gider. Bu yeni sistem siyasetçilere, 'Bundan sonra sadece kendi evinizin içerisindekilerin alkışını alacak sözler, politikalar değil, bütün komşu evlerin alkışlayacağı sözler, politikalar, programlar uygulayacaksınız. Yoksa size iktidar yolu kapalı' diyor. Onun için mahallelerine hapsolanlar, buna karşı çıkıyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber