İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mersin'deki emeklilere konut müjdesi

Elvan, beraberinde Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi'ni de ziyaret etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2017 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin'deki emeklilere konut müjdesi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Çıksınlar, 'şu madde Türkiye'nin rejimini değiştiriyor' desinler. Yalan, yalan, yalan. Rejim değişikliği falan yok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti dimdik ayakta, 1923 yılında dedelerimiz, ninelerimiz Mustafa Kemal'in önderliğinde bu Cumhuriyeti kurdu. İlelebet bu Cumhuriyet devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir." dedi.

Elvan, Mersin'deki programı kapsamında merkez Yenişehir ilçesi Eğriçam Mahallesi'nde düzenlenen mitingde, Türkiye'de yaşayan her bir insanın değerli olduğunu belirterek, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe zarar gelmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

Ülkenin geçmişte kardeş kavgalarından, siyasi krizlerden ve vesayetlerden çok çektiğini ifade eden Elvan, 16 Nisan'daki halk oylamasının bir memleket meselesi olduğunu vurguladı.

Elvan, anayasa değişikliğinin Türkiye'nin gelişmesini hızlandıracağına dikkati çekerek, "Son 60 yılda Türkiye'nin yaşadıklarını bir daha yaşamamak için, Türkiye'nin daha hızlı gelişmesi, kalkınması ve demokrasimizin, millet iradesinin daha güçlü tesisi için Allah'ın izniyle 16 Nisan'da hep birlikte 'evet' diyeceğiz." diye konuştu.

Milli iradeyi tam anlamıyla hakim kılmak istediklerini anlatan Elvan, milli iradenin ve demokrasinin güçlü kılınması, vesayetin ortadan kaldırılması için "evet" oyu verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Elvan, siyasi istikrarın olmadığı bir ülkede ekonomik istikrarın da olmayacağını anlatarak, şöyle konuştu:

"Türkiye'de istikrarı kalıcı kılmayı istiyoruz, istikrarın hiçbir şekilde bozulmamasını istiyoruz. Ne diyorlar? Anlamakta güçlük çekiyorum. Ana muhalefet lideri 'bu bir rejim değişikliğidir' diyor. Şu 18 maddede rejim değişikliğine yönelik bana lütfen 1 madde gösterin, göstersinler. Çıksınlar, 'şu madde Türkiye'nin rejimini değiştiriyor' desinler. Yalan, yalan, yalan. Rejim değişikliği falan yok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti dimdik ayakta, 1923 yılında dedelerimiz, ninelerimiz Mustafa Kemal'in önderliğinde bu Cumhuriyeti kurdu. İlelebet bu Cumhuriyet devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir."

Elvan, milletin kafasının karıştırılmak istendiğini ifade ederek, "Diyorlar ki Türkiye Büyük Millet Meclisi artık yok olacak. Bu 18 maddenin hangisinde var? Göreniniz, duyanınız oldu mu? Yok. Şunu düşünüyorlar. Biz anlatalım da belki 3-5 kişiyi kandırırız. Böyle bir şey yok kardeşim. Siyasi ahlaka, etiğe bu sığmaz. Neyse bu düzenlemeler gelin madde madde okuyun, milletimize sorun ve ne diyeceklerini görün." diye konuştu.

- "FETÖ'nün 'hayır' kampanyası destek veriyorlar"

Avrupa'nın bazı ülkelerinde Türkiye karşıtı kampanyalar başlatıldığını belirten Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neden korkuyorlar? 'Eğer evet çıkarsa bu ülke daha da büyüyecek, güçlenecek. Biz bu ülkeyi artık kontrol edemeyiz' diyorlar. Onun için FETÖ'yü kullanıyorlar. FETÖ'nün Almanya'da, Belçika'da, Hollanda'da 'hayır' kampanyası yapmasına destek veriyorlar. Lanetliyorum. 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal etmeye, yıkmaya kalkan o terör örgütüne kapısını açan ülkeleri lanetle kınıyorum. Sonra kalkıp demokrasiden, insan haklarından bahsedeceksin. Mısır'da darbe yapılıyor tebrik mesajı gönderiyorlar. Ama sonra 'Türkiye'de olağanüstü hali kaldırın' diyorlar. Sana mı düştü kardeşim? Hadi sen kendi işine bak. Biz kendi işimizi, ne yapacağımızı biliriz."

Elvan, vatandaşlardan 16 Nisan'daki halk oylamasında 'evet' için destek isteyerek, güçlü bir evet desteğiyle en büyük tokadın FETÖ'ye ve bölücü terör örgütüne atılacağını belirtti.

- Mersin'deki emeklilere konut müjdesi

Elvan, beraberinde Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi'ni de ziyaret etti.

Açık alanda gerçekleştirilen buluşmada çok sayıda emekliye seslenen Elvan, emeklilere verilen düşük bedelle ev sözünün arkasında olduklarını bildirdi.

Elvan, çalışmalara başlandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Tüm emeklilerimiz ev sahibi olmak istiyorsa, onlara her türlü desteği vereceğiz. Süratle çalışmalar devam ediyor. Hazineden yer tahsisi gerekiyordu. Bunlarla ilgili tüm süreçleri tamamladık. Mezitli ilçemizde 100 bin metrekarelik bir alanımızı tahsis ettik. Bu araziye TOKİ konutlarını yapacağız. Sadece Mezitli ile yetinmiyoruz. Toroslar ilçesi Işıktepe'de 54 bin 179 metrekarelik alanı TOKİ'ye tahsis ettik, TOKİ de sizin için konut yapacak. Tarsus ilçemizde de 361 bin metrekarelik alan yine TOKİ'ye tahsis edildi, çok sayıda konut yapacağız. Aydıncık ilçemizde 50 bin metrekarelik, Silifke'de 517 bin metrekarelik alan ev yapılması için tahsis edildi. İşlemler bitmek üzere. Gülnar ilçesinde ise 41 bin metrekare, Mut'ta 18 bin metrekare alan tahsis edildi. Tapuların bir kısmı TOKİ'ye geçti. İnşallah kalanlar da yarın bir gün geçecek. TOKİ proje hazırlığına başladı. Bitirir bitirmez ki hemen bitireceğiz, inşaat yüzde 20 aşamasına geldiği zaman da Ziraat Bankası aracılığıyla sizlerden talep toplayacağız."

Kalkınma Bakanı Elvan, merkez Yenişehir ilçesi Emirler Mahallesi'nde 15 Temmuz şehitleri anısına oluşturulan hatıra ormanı etkinliğine katılarak, ilk fidanı dikti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber