İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Türkiye, sosyal yardımlarda dünya birincisi'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: - "Ülkemizin büyümesini istemeyenlere, milletimize saldıran teröristlere, Avrupa'ya en güzel cevabı 16 Nisan'da sandığa giderek vereceğiz. Ben her bir 'Evet'in bu hain umutları yok edeceğinden eminim. Hevesleri kursaklarında kalacak. Çünkü onlar güçlü Türkiye'yi istemiyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2017 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye, sosyal yardımlarda dünya birincisi'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Ülkemizin büyümesini istemeyenlere, milletimize saldıran teröristlere, Avrupa'ya en güzel cevabı 16 Nisan'da sandığı giderek vereceğiz. Ben her bir 'Evet'in bu hain umutları yok edeceğinden eminim. Hevesleri kursaklarında kalacak. Çünkü onlar güçlü Türkiye'yi istemiyor." dedi.

Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın eşi Emine Erdoğan'nın başlattığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen, illerde ise vali eşlerinin koordinatörlüğünde devam eden Gönül Elçileri Projesinin İzmir'de bir otelde yapılan toplantısına katıldı.

Kaya, burada yaptığı konuşmada, Hollanda'da kendisine insanlık dışı muamelenin yapıldığını, orada bir utanç gecesi yaşandığını söyledi.

Hollanda'da milletin hak ettiği duruşu sergilediğini belirten Kaya, "Kendi çıkarları söz konusu olduğunda iki saat içinde olağanüstü hal ilan ettiler ama bizim hain bir işgal girişimi sonrası olağanüstü hal ilan etmemizi defaatle sorguladılar. Bizim aziz milletimiz 15 Temmuz'da darbeci teröristlere karşı onurlu mücadeleyi görmezden geldiler. Maalesef darbecilere, teröristlere kucak açtılar." diye konuştu.

Birleşmiş Milletle'de kadının statüsüyle ilgili yaptığı ikili görüşmelerde bu durumu anlattığını kaydeden Kaya, bakanların da şaşkınlık içinde kendisini dinlediğini belirtti.

- "Teröristlere ve Avrupa'ya en güzeli cevabı 16 Nisan'da vereceğiz"

Türkiye'nin önüne engeller çıkartmak isteyenlere inat, barışı, demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini savunmaya devam edeceklerini belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Ülkemizin büyümesini istemeyenlere, milletimize saldıran teröristlere, Avrupa'ya en güzel cevabı 16 Nisan'da sandığa giderek vereceğiz. Ben her bir 'Evet'in bu hain umutları yok edeceğinden eminim. Hevesleri kursaklarında kalacak. Çünkü onlar güçlü Türkiye'yi istemiyor. Bu millet hiçbir baskıya boyun eğmeyecek kararlı bir şekilde, geleceğe yürüyüşümüzü hep birlikte devam edeceğiz. Dün bize demokrasi dersi vermeye çalışan batı, bugün insanlık değerlerini hiçe sayarak maalesef teröristleri himaye ederek kendi değerlerini yok saymakta. Bunu Hollanda ziyaretinde de yakinen gördük. Roterdam'da vatandaşlarımızla buluşmamıza izin verilmedi. Diplomatik dokunulmazlığımızı görmezden geldiler. Kendi konsolosluğumuza girmemize izin vermediler."

- " Türkiye, sosyal yardımlarda dünya birincisi"

Sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerine yardım yaptıklarını hatırlatan Kaya, gelir durumuna göre sıralama yapıldığında Türkiye'nin sosyal yardımlarda dünyada birinci sırada olduğuna, bölgesinde ve dünyada her geçen gün güçlenen bir Türkiye olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın eşi Emine Erdogan'nın başlattığı, bakanlıklarının yürüttüğü "Gönül Elçileri Projesi'' hakkında da bilgi veren Kaya, "Ülke genelinde koruyucu aile sayısında 5 bini aştık. İzmir'de ise bu rakam 348, en büyük hedefimiz ise kent genelindeki sevgi evlerinde yaşayan 300 çocuğun bir koruyucu aile ile buluşmasını sağlamak. Projenin ikinci aşaması olan kadınların meslek sahibi olması konusunda yoğun bir çalışma yaptık. Bu kapsamda 12 bin kadın meslek sahibi oldu. Başlattığımız projede herkesin destek olmalarını bekliyoruz." dedi.

Proje kapsamında Kaya'ya çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Uzman Doktor Dilek Didem Ayyıldız da Hollanda'da yapılan skandal davranışı kınadığını belirterek, ''Sizin oradaki onurlu ve dik duruşunuz hepimize örnek oldu" dedi.

Proje kapsamında görev alan gönül elçilerine Bakan Kaya tarafından hediye verildi, beraber pasta kesildi.

Kaya, İzmir Adliyesine yapılan terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin'nin eşi Rabia Sekin ile aynı masada oturdu.

Bakan Kaya, ardından Balçova ilçesinde bulunan bir çocuk evini ziyaret etti. Program basına kapalı gerçekleşti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber