İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Havalimanı meselesinde girişimlerimiz devam etmektedir'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Müftüoğlu: "(ABD'ye uçuşlarda elektronik cihaz kısıtlaması) İstanbul Atatürk Havalimanı'nın ve Türk Hava Yolları'nın bu kapsam dışında tutulması için girişimlerimiz devam etmektedir. Bu girişimlerimiz sadece ABD makamları nezdinde değil, benzer uygulamaya geçeceğini ifade eden İngiltere makamları nezdinde de yürütülmektedir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2017 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Havalimanı meselesinde girişimlerimiz devam etmektedir'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, PYD/PKK bölgesinden açılan ateşle bir askerin şehit olması üzerine Rus Maslahatgüzarının Bakanlığa davet edildiğini belirterek, "Bundan sonra benzer olayların yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılması gerektiği, eğer yaşanırsa buna (terör örgütüne) misliyle mukabele edileceği kendisine aktarıldı." dedi.

Müftüoğlu, Bakanlık'ta düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suriye'nin Afrin bölgesinden dün açılan ateş sonucu bir askerin şehit olmasına ilişkin soruya Müftüoğlu, şunları söyledi:

"Bu olayın gerçekleşmesinin hemen ardından dün Rusya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Bakanlığa davet edildi. Kendisine öncelikle bu olaydan duyduğumuz ciddi rahatsızlık iletildi. Buna karşılık verildiği, bundan sonra benzer olayların yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılması gerektiği, eğer yaşanırsa buna (terör örgütüne) misliyle mukabele edileceği kendisine aktarıldı. YPG-PYD kontrolünde olduğu söylenen bir bölgeden Türkiye'ye yönelik bir saldırı söz konusu. Ancak Rusya ile varılan anlaşma çerçevesinde bu bölgedeki ihlalleri izlemeden Rusya sorumlu olduğu için Rus Maslahatgüzarı çağrılmış ve bu hususlar kendisine aktarıldı. Rus Maslahatgüzarın gelmesi vesilesiyle Afrin'de Rus askeri unsurlarının yer almasına ilişkin husus hakkında görüşlerimiz tekrar aktarıldı."

Türkiye'nin Rusya'daki PYD Ofisi'nin kapatılması talebine ilişkin soruya Mütfüoğlu, Rusya ile PYD-YPG, terör örgütü PKK ile bağlantılı her türlü terörist örgüt ve uzantısına ilişkin görüşleri her düzeyde paylaştıkları yanıtını verdi. Sözcü, "Bu husus bilinen bir gerçektir. Oradaki ofisin kapatılması konusunda Rusya'dan adım atmasını bekliyoruz." dedi.

- Elektronik cihaz yasağı

ABD ve İngiltere'nin bazı uçuşlardaki elektronik cihaz yasağına ilişkin de değerlendirmede bulunan Müftüoğlu, geçici tedbirler yerine kalıcı ve etkili tedbirlere birlikte karar verilmesi gerektiğini dile getirdi. Müftüoğlu, "Normal yolcuları cezalandırmak yerine tehdit oluşturabilecek kişilere alacağımız tedbirler her halükarda daha etkili olacaktır. Dünyanın belki de en güvenli havalimanlarından bir tanesi olan Atatürk Havalimanı ve THY'nin bu kapsam dışında tutulması için girişimlerimiz devam edecektir. Bu girişimlerimiz sadece ABD nezdinde değil, benzer uygulamaya geçeceğini ifade eden İngiltere makamları nezdinde de yürütülmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber