Üniversitelerde Geçici Görevlendirme ve Oda Boşaltma

Üniversite rektörleri, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13. maddesinin (b) bendinin 4. fıkrası hükmü gereğince, öğretim elemanlarının görev yerlerini değiştirebilmekte ve öğretim elemanlarına yeni görevler verebilmektedir... Bazen, geçici görevlendirme ile görev yeri değiştirilen öğretim elemanından fiilen çalıştığı odayı da boşaltması istenmektedir. Muğla Üniversitesinde, bu konuya ilişkin olarak uygulanan bir işlem ve bu işlemin sonucuna ilişkin mahkeme kararı için başlığa tıklayınız

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 00:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Prof. Dr. Mustafa Zafer Sunu, Fakülte Maden mühendisliği bölümünün henüz faal olmadığı gerekçe gösterilerek, 29.04.2003 tarihinde 2547 sayılı Kanunun 13/b-4 maddesi gereğince Milsa Sıtkı Koçman MYO'ya Dekan Vekili olarak Rektör Şener Oktik tarafından görevlendirilmiştir. Bu görevlendirme sırasında Prof. Sunu'dan, kendisine tahsis edilen odayı boşaltması istenilmiştir.

Odanın boşaltılmaması üzerine, 13/05/2003 tarihinde, yine Rektör Oktik imzasıyla, "odanın boşaltılması aksi halde bir komisyon marifetiyle odanın boşlatılarak eşyaların depoya kaldırılacağı" tebliğ edilmiştir.

Prof. Sunu, bu yazının iptali istemiyle Muğla İdare mahkemesinde dava açmıştır. Dava 16/12/2003 tarihinde sonuçlanmıştır. Muğla İdare Mahkemesi, verdiği kararda, Prof. Sunu'nun geçici olarak görevlendirildiği, bu işlem ile kadrosu arasındaki hukuki irtibatın kesilmediği ve kadrosunun mühendislik fakültesinde devam ettirilmesinden dolayı, yapılan işlemde hukuka uyarlık görmemiş ve Prof. Sunu'nun dava konusu ettiği işlemi iptal etmiştir.

Muğla İdare Mahkemesinin kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber