Kocaeli'de MOBESKO eski Başkanı Baştürk, hakim karşısına çıktı

Tutuklu sanık eski MOBESKO Başkanı Baştürk, hakim karşısına çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2017 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaeli'de MOBESKO eski Başkanı Baştürk, hakim karşısına çıktı

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan, eski Dayanıklı Tüketim Malları ve Mobilyacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (MOBESKO) Başkanı Ramazan Baştürk'ün yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından hakkında dava açılan tutuklu sanık Baştürk ile avukatı hazır bulundu.

Kimlik tespitinin yapılmasının ardından mahkeme başkanı Yılmaz Boyraz, sanığa, 8 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılan ihbar niteliğindeki yazıyı okudu ve FETÖ/PDY üyeliğinden hakkında işlem yapılan kişilerle HTS kayıtlarının olduğunu, Bank Asya'da da 125 bin liralık işlem yaptığını hatırlattı.

Baştürk, savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddederek, hiçbir terör örgütünün üyesi olmadığını söyledi.

Uzun yıllardır mobilyacılık yaptığından Kocaeli'de çok tanınan biri olduğunu belirten Baştürk, iddianamede sadece 2 kişiyle HTS kaydının tespit edildiğini, bu görüşmelerin iş kapsamında olduğunu, örgütsel faaliyet niteliği taşımadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, Bank Asya'daki hesap hareketlerinin yeniden incelenmesine, tanıkların dinlenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber