İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Niğde'de 7 sanığın FETÖ'den yargılanmasına başlandı

Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan haklarında dava açılan 7 sanığın yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2017 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Niğde'de 7 sanığın FETÖ'den yargılanmasına başlandı

Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasının ardından 7 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada KHK ile mesleklerinden ihraç edilen tutuklu sanıklar ziraat mühendisi Selim Ö, Komiser Yardımcısı Uğur U, şube müdürleri Selami E. ve Seçkin K, polis memurları Şerif K. ve Durmuş O, yüksek lisans öğrencisi Gürkan K. ile avukatları hazır bulundu.

Sanıklardan polis memuru Şerif K. savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock yüklü telefonun kendisine ait olduğunu belirterek, "ByLock programını kullanmadım, indirmedim. 8 aydır tutukluyum. Ailece maddi ve manevi sıkıntı çekiyoruz. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Sanıklardan Gürkan K. ise bir tanığın kendisi hakkında "doğudaki öğrenci evlerinin sorumlusu" olduğu iddiasında bulunduğunu anlatarak, "Bunu kabul etmiyorum. Tanığın tekrar ifadesinin alınmasını istiyorum." diye konuştu.

Diğer sanıklar da telefonlarındaki ByLock programını kendilerinin yüklemediğini öne sürerek tahliyelerini istedi.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı 30 Mayıs'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber