İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kayseri'de FETÖ/PDY davaları

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında silahlı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla dava açılan tutuklu 6 öğretmen hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2017 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayseri'de FETÖ/PDY davaları

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında silahlı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla dava açılan aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün, Kayseri Garnizon Komutanlığı yaptığı dönemde emir astsubayı olan Ali Üstünel'in de bulunduğu 6'sı tutuklu 8 sanığın yargılanmalarına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya haklarında ayrı ayrı dava açılan tutuklu sanıklar B.U, S.A, Y.A, Y.Y, Z.E ve K.C, tutuksuz sanıklar Ali Üstünel ve Taneri Tansel Bozkurt ile avukatları katıldı. Bazı sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya iştirak etti.

Mahkeme heyeti, meslekten ihraç edilen öğretmenler B.U, S.A, Y.A, Y.Y ve Z.E'ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesi ve tahliye edilmelerine karar verdi.

Örgüt toplantılarında "imamlık" yaptığı belirlenen K.C'yi ise 7 yıl 6 hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Mahkeme heyeti, eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura üyesi Akın Öztürk'ün, Kayseri'de Garnizon Komutanlığı yaptığı dönemde emir astsubayı olan emekli Ali Üstünel'in, ele geçirilen dijital materyallerde delil olabilecek suç unsuruna rastlanmadığı ve "ByLock" kullanıcısı olmadığı belirlendiği gerekçesiyle beraatına karar verdi.

Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığında görevliyken TSK'dan ihraç edilen Albay Taneri Tansel Bozkurt'un da beraatına hükmeden mahkeme, bazı dijital materyallerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren unsurlar bulunduğu gerekçesiyle Bozkurt hakkında, ayrıca Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber