?Orkide' hâkiminin dosyası kabarık

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da fuhuş çetesine yönelik Orkide operasyonunda adı geçen ve çeteye aracılık yapmakla suçlanan hakim M. H. Ç.'nin dosyası oldukça kabarık çıktı. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla açığa alınan hakim M.H.Ç. hakkında, Kırklareli Kofçaz İlçesi Cumhuriyet Savcılığı ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulunduğu sırada, Adalet Bakanlığı tarafından dört ayrı soruşturma açıldığı anlaşıldı. Ancak M.H.Ç. her seferinden soruşturmalar-dan bir şekilde kurtulmayı başarmış.

İŞTE O SUÇLAMALAR

Kmutana yaşatmam tehdidi

M. H. Ç.'nİn 2002'de Ankara'nın Sincan ilçesinde, trafik kontrolü yapan jandarma, hakimin kardeşinin sürücü belgesine elkoydu. Hakim olay yerine giderken yolda jandarma trafik timi ile karşılaşan hakim M.H.Ç., iddiaya göre ?siz kim oluyorsunuz da kardeşimin kimliğini alıyorsunuz. Siz kimsiniz lan? diye bağırdı. Daha sonra jandarma karakoluna giden M.H.Ç., iddiaya göre karakol komutanı M.A.'yı itekledi ve ?sizi yaşatmam? tehditinde bulundu. Hakkında dava açılan ve yargılanan hakim beraat etti. İdari soruşturmada ceza almadı.

KATILMADIĞI OTOPSİYE İMZA

Hakim M.H.Ç., Kofçaz Cumhuriyet Savcılığı döneminde katılmadığı bir otopsi muayenesine ilişkin tutanağı, muayeneye katılmış gibi imzaladığı için de soruşturma geçirdi. Ancak bu soruşturmadan da ceza çıkmadı.

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

Yine Kofçaz Cumhuriyet Savcılığı döneminde M.H.Ç., adliye lojmanlarının onarım işini üstlenen F.K. adlı müteahhite, hakediş gerçekleşmediği halde, devlet kesesinden bin 288 YTL ödeme yaptı. Bunun bin 85 YTL'si aynı gün hakimin hesabına aktarıldı.

Soruşturma sonucu hakim, 2006'da meslekten ihraç edildi. İtiraz üzerine bu ceza ?görev yeri değişikliği? ne dönüştürüldü. Nacak bu ceza da Sicil Affı Kanunu ile ortadan kalktı ve M.H.Ç., Yargıtay Tetkik Hakimliği görevine geri döndü. Ancak Yargıtay Başkanlığı, sicil affı ile mesleğe geri dönen M.H.Ç.'nin, Yargıtay'da çalışmasını uygun bulmadı. Bunun üzerine Mardin Hakimliğine atandı.

Konutu saklayıp lojman istedi

Hakim M.H.Ç. hakkında, ?lojman talep belgesinde eksik beyanda bulunmak? suçundan da soruşturma açıldığı öğrenildi. Adalet Bakanlığı'nın lojmanından faydalanmak için 2000 yılında başvurude, eşinin adına kayıtlı konutu sakladı. Bunu tespiti üzerine soruşturma başlatıldı. HSYK, ?ceza tayinine yer olmadığı? kararı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber