18. Kamu Kalite Sempozyumunda dönüşümcü liderlik vurgusu

18. Kamu Kalite Sempozyumunda konuşan: KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı : Liderliğin, 'dönüşümcü liderlik' olarak tanımlanması ve neredeyse bütün sektörlerde talep edilmesi artık günümüzün bir gerçeğidir. Dönüşümcü liderler, vizyon yaratan, bunu paylaşan ve izleyenleriyle sürekli iletişim kuran güvenilir mimarlardır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2017 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
18. Kamu Kalite Sempozyumunda dönüşümcü liderlik vurgusu

Savunma Sanayi Müsteşarlığı toplantı salonunda "Değişimi Yönetmek" temasıyla düzenlenen sempozyumda konuşan Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, ülkelerin politik, ekonomik ve sosyokültürel yapılarındaki değişikliklerin ve her geçen gün yeni aşamalar kaydeden teknolojik yeniliklerin, kurumlar arasındaki rekabet açısından önemli açılımları beraberinde getirdiğini söyledi.

Demir, kurumların değişime ayak uydurabilmeleri ve rekabetçi ortamda verimliliklerini sürdürebilmeleri için yeni ve dinamik stratejiler belirlemeleri gerektiğini belirterek, "Kamu yönetimindeki etkinliğe ve değişime ayak uydurmak, diğer değişim dinamiklerini de etkileyecek en önemli faktörlerden biridir. 'Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir' derler ama diğer taraftan da insanoğlunun en çok direnç gösterdiği husus değişimdir. Bir değişim iradesi oluşturmak pek kolay değildir." dedi.

Her kurumda değişime yönelik çalışmalar olduğuna işaret eden Demir, "Değişimi bir adım önceden görmek, dünyanın gittiği yönü tahmin edip işlerin arkasından koşmak yerine onun öncülüğünü yapmak önemli bir faktör. Bunu gerçekleştirmek üzere kamu platformlarında önemli beyin fırtınalarının yapıldığını belirtmek isterim. Değişim ve dönüşümde farkındalığın olması da memnuniyet verici." ifadelerini kullandı.

- "Değişim, yönetim biçimlerini etkiledi"

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı da, değişimin bütün sosyal sistemleri, kültürleri ve yönetim biçimlerini derinden etkilediğini belirtti.

Pilavcı, dönüşümü sağlamada geleneksel liderlik anlayışının yeterli olmadığını belirterek, "Liderliğin, 'dönüşümcü liderlik' olarak tanımlanması ve neredeyse bütün sektörlerde talep edilmesi artık günümüzün bir gerçeğidir. Dönüşümcü liderler, vizyon yaratan, bunu paylaşan ve izleyenleriyle sürekli iletişim kuran güvenilir mimarlardır." diye konuştu.

Rekabette başarı için çok farklı donanımlara ihtiyaç olduğunu belirten Pilavcı, sentezleme, anlamlandırma, disiplinler arası işbirlikleri gibi yeteneklerin kurumları güçlendiren özellikler olacağını anlattı.

Pilavcı, küresel rekabet süreçlerinde başarılı bir kuruluş olmak için, dünya pazarlarını bir bütün olarak görüp küresel tedarikçi ağı içinde yer almak gerektiğine işaret ederek, "Bu da sürekli gelişim ve yenileşim anlamına geliyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber