Sivaslı, 2018'de yüksek hızlı trene kavuşacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: İnşallah, niyetimiz 2018 sonunda bitirip Sivaslıyı yüksek hızlı trenle buluşturmak ancak burada kalmayacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2017 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Yeni Nesil Milli Yük Vagonu"nun Sivas'taki üretim tesisinde düzenlenen tanıtım programında şunları kaydetti:

"İnşallah, niyetimiz 2018 sonunda bitirip Sivaslıyı yüksek hızlı trenle buluşturmak ancak burada kalmayacağız. Sivas-Erzincan arasının birinci etabının ihale sürecini başlattık, Erzincan'a da uzatacağız. Orayla da yetinmeyip Erzurum, Kars'a kadar götüreceğiz çünkü Bakü-Tiflis-Kars ve Marmaray o zaman çok anlamlı olur. Bununla da yetinmeyip Sivas-Elazığ-Malatya diyerek daha güneye yine hızlı treni taşıyacağız çünkü demir ağlarla örmek ülkenin her tarafına demir yolu yapmaktan geçer. Yine Sivas'ı Ankara üzerinden Konya'ya bağlamak önemli. Konya'da kalmayıp Karaman-Mersin-Adana'ya oradan da Gaziantep, Şanlıurfa'ya uzatacağız hızlı tren hattını. Yüksek hızlı trenin İzmir'e kadar olan kısmının inşaatı devam ediyor, Bursa devam ediyor ama onunla yetinmeyip Afyonkarahisar üzerinden Antalya'ya, Kırıkkale üzerinden Çorum'a Samsun'a, Erzincan üzerinden Karadeniz'e Trabzon'a ülkenin her yerini inşallah hızlı trenlerle ördüğümüzde o zaman biz gerçek bir demiryolu ağıyla örülmüş ülke haline geleceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber