'Yeşil pasaport büyük bir motivasyon kaynağı olacak'

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçılara hususi damgalı (yeşil) pasaport verilmesine yönelik uygulama kapsamında yaklaşık 10 bin firmaya 14 bine yakın yeşil pasaport verilmesinin planlandığını belirterek, "İnşallah verilen destek ihracatçılarımıza büyük bir motivasyon kaynağı olacak" ifadesini kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2017 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yeşil pasaport büyük bir motivasyon kaynağı olacak'

Büyükekşi, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ihracatçılara yeşil pasaport verilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TİM olarak Cumhurbaşkanına, Başbakana, Ekonomi Bakanına, hükümete ve Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) ihracatçıların her türlü sorun ve sıkıntılarını sürekli olarak ilettiklerini ifade eden Büyükekşi, bu taleplerin büyük çoğunluğunun değerlendirilip sonuca bağlandığını bildirdi. Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Son olarak, hükümetimize ihracatımızın önünün açılması için geçtiğimiz sene arz ettiğimiz 22 maddelik öneri arasında yer alan ihracatçılara yeşil pasaport verilmesi konusu bizim için büyük önem arz ediyordu. Geçtiğimiz yıl içerisinde karara bağlanan konuya ilişkin 5682 sayılı Pasaport Kanununda yapılan değişiklik bugün itibarıyla yürürlüğe girmiş oldu.

"VERİLEN DESTEK İHRACATÇILARIMIZA BÜYÜK BİR MOTİVASYON KAYNAĞI OLACAK"

Fiilen devreye girecek olan uygulama kapsamında yaklaşık 10 bin firmamıza 14 bine yakın yeşil pasaport verilmesi planlanıyor. En fazla yeşil pasaport verilecek ilimiz yaklaşık 6 bin 800 pasaport ile İstanbul. Onu İzmir, Bursa, Gaziantep, Ankara ve Kocaeli izliyor. İnşallah verilen destek ihracatçılarımıza büyük bir motivasyon kaynağı olacak."

Bu uygulamanın hayata geçmesiyle Türkiye'nin ihracatının yaklaşık yarısını gerçekleştirdiği Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere dünyadaki birçok noktaya zaman kaybı olmadan ulaşılabileceğini dile getiren Büyükekşi, şu açıklamalarda bulundu:

"Ülkemizi 6 kıtada 200'ün üzerinde ülke ve bölgeye ihracat yaparak Türk bayrağını tüm dünyada dalgalandıran ihracatçılarımızın, hükümetimizin desteğini güçlü bir şekilde arkalarında görmeleri muhakkak ki olumlu bir etki yaratacak. Atılan bu adım için Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, TBMM'ye, Ekonomi Bakanlığımıza TİM adına şükranlarımızı arz ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber