FETÖ, Kamu'ya 1980'de sızmaya başladı

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Şafak Ertan Çomaklı, FETÖ'nün 1980'den bu yana Kamu'ya sızmaya başladığını belirtti.

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 23 Mart 2017 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ, Kamu'ya 1980'de sızmaya başladı

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Şafak Ertan Çomaklı, TRT Haber'de FETÖ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı, Şafak Ertan Çomaklı'nın sorulara verdiği cevaplar

FETÖ Kamu'ya ne zaman sızmaya başladı?

Polis Akademisi'ne ve Ordu'ya 1980 yılında sızmaya başlamışlar. Bunlar neden devlete sızmışlar bunu soruyoruz. Devletin gücünü alıp büyümek daha kolay. Parti kurup 81 ilde uğraşacaklarına burada kamuda belli bir güce ulaşınca daha rahat hareket ediyorlar. Örneğin, 1 hakim savcıyı yetiştirmek için 30 yıl beklemişler, bu durum onlar için ise 20 dakika gibi geliyor.

Kamusal mal ve hizmetlerden nasıl faydalandılar?

Kamusal alana sızdırdıkları elemanlarla etki alanını çok genişletmişler. Özellikle istihbari ve operasyonel kurumlarda çok etkin hale gelip orda örgütlenmişler. Emniyet, Ordu ve İstihbarat gibi kurumlara çok aşırı yüklenmişler. Ekonomi kurumlarına da aşırı yüklenmişler çünkü ekonomi kurumları da ülke için çok önemlidir. Diğerleri ise onlar için militanlık düzeyinde kalmış çünkü diğer kurumlar gibi etkili değiller.

Diğer Kurumlardaki örgütlenme amaçları neler?

Mesela Kalkınma Ajansları'nda ve yerel yönetimlerde, iktisadi alanlarla ilgili kurumlarda militanlarına mali yardım amaçlı kullanmışlar. Örneğin Kalkınma Ajans'larından destek almak için 30 dernek kurmuşlar ama hepsi kağıt üstü kurulmuş dernekler. Kalkınma Ajansı'ndan bu şekilde paraları militanlarına aktarmışlar.

'Soru çalarak 400 bin FETÖ'cü kamuya yerleşti'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber