İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Karı koca FETÖ üyelerine hapis cezası

Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasının ardından açılan davada yargılanan sanık 7,5 yıl, eşi de 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2017 17:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Karı koca FETÖ üyelerine hapis cezası

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Halil İ. (29) ile tutuksuz yargılanan babası Sezai E. ve avukatları katıldı. Bebeğini düşürme riski bulunduğu için ilk duruşmada tahliye edilen sanık Gonca G. (28) ise katılmadı.

Mahkemede önceki duruşmadaki savunmalarını yineleyen sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddetti.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden önce örgütün Gaziantep'e düzenlediği geziye katıldıkları ve kentteki otelde FETÖ üyeleriyle bir araya gelerek darbeyle ilgili planlamalar yaptıkları iddiasıyla sanıkların, "hükümet ile anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve FETÖ üyeliği" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmalarını istedi.

Kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların delil yetersizliği nedeniyle "hükümet ile anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından beraatine hükmetti.

"Silahlı terör örgütü üyeliği"nden sanık Halil İbrahim E. 'a 7,5 yıl, eşi Gonca E.'a da 6 yıl 3 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, Sezai E.'ı da "delilleri karartmaya çalışmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık Sezai E. hakkındaki hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Gonca ve eşi Halil İbrahim ile kayınpederi Sezai E. , 24 Ağustos'ta FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Sezai E., adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, Erdoğan çifti ise tutuklanmış, davanın geçen yıl ekim ayındaki ilk duruşmasında bebeğini düşürme riski bulunan Gonca E., yurt dışına çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmişti.

- Bursa'daki FETÖ/PDY davalarında ilk mahkumiyet kararı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 2. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu sanık Halil İbrahim, tutuksuz sanıklar eşi Gonca ve babası Sezai E. hakkında "Silahlı terör örgütü üyeliği ve hükümet ile anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından açılan davanın son duruşmasının bugün görüldüğü anımsatıldı.

Açıklamada, sanıkların mahkumiyet kararının Bursa'da ilk olduğuna işaret edilerek, FETÖ/PDY soruşturmalarında yaklaşık 400 davanın yavaş yavaş karar aşamalarına geldiği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber