İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Bu sadece bir darbe değildi. 15 Temmuz bir işgal girişimiydi'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: 15 yıllık süreçte bizim ilerlememize kilit vurmak isteyenler oldu. En büyük, en alçak girişime 15 Temmuz'da hep birlikte şahitlik ettik. 15 Temmuz'da bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyenlere millet dersini verdi. Bu sadece bir darbe değildi. 15 Temmuz bir işgal girişimiydi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2017 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bu sadece bir darbe değildi. 15 Temmuz bir işgal girişimiydi'

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 yıllık süreçte bizim ilerlememize kilit vurmak isteyenler oldu. En büyük, en alçak girişime 15 Temmuz'da hep birlikte şahitlik ettik. 15 Temmuz'da bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyenlere millet dersini verdi. Bu sadece bir darbe değildi. 15 Temmuz bir işgal girişimiydi. Bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyenler, bu ülkenin kendi tanklarıyla kendi helikopterleriyle üzerimize saldırdılar." dedi.

Seydikemer ilçesine Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binasının açılışını yapmak için gelen Kaya'yı hemşehrileri alkışlarla ve sloganla karşıladı.

Bakan Kaya'yı karşılayanlar, "Helal olsun sana Avrupa'yı titrettin", "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Muğlamızın gururu, Seydikemer'in bakanı" şeklinde tezahüratta bulundu.

Kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşan Kaya, vatandaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Halk oyunları gösterisinin ardından konuşan Bakan Kaya, AK Parti'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla bu güne kadar hizmet ürettiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak kendisinin ülkenin her karış toprağına hizmet götürmek için gece gündüz demeden çalıştığını vurgulayan Kaya, "Size buradan Sosyal Güvenlik Kurumu merkezimizi açarken bir müjde daha vermek istiyorum. Sosyal Politikalar Bakanlığının Sosyal Hizmet Merkezini inşallah en kısa zamanda kazandıracağız. Artık sizler hizmet almak için Fethiye'ye gitmek durumunda kalmayacaksınız. Allah'ın izniyle yerinde hizmeti buradan alacaksınız. Biz hizmeti ayağınıza getireceğiz." dedi.

Kaya, 15 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkeye hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini anlatan Kaya, "15 yıllık süreçte bizim ilerlememize kilit vurmak isteyenler oldu. En büyük, en alçak girişime 15 Temmuz'da hep birlikte şahitlik ettik. 15 Temmuz'da bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyenlere millet dersini verdi. Bu sadece bir darbe değildi. 15 Temmuz bir işgal girişimiydi. Bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyenler, bu ülkenin kendi tanklarıyla kendi helikopterleriyle üzerimize saldırdılar ama bu millet öyle yüce bir millet ki bayrağını alan Başkomutanın, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara, meydanlara indi." diye konuştu.

15 Temmuz'da ülkenin 249 şehit verildiğini, 2 bin 500'e yakın kişinin gazi olduğunu hatırlatan Kaya, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şifa dileğinde bulundu.

Milletin şehit ve gaziler verdiğini ancak ülkenin bölünmesine ve parçalanmasına izin vermediğini ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Canımızı verdik ama 'Bu vatanı parçalayamazsınız' dedik. 'İrademizin arkasındayız' dedik. Sizler meydanlardayken ben de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeydim. Dedim ki ben bu ülkenin seçilmiş bir vekili, bir bakanı olarak milli iradenin sonuna kadar arkasında duracağım. O gece Meclis'i 5 sefer bombaladılar. Bombalara rağmen vekillerimizle beraber Meclis'in çatısını terk etmedik. Meclis'ten ayrılmadık. Sizler nasıl meydanları tek etmediyseniz, demokrasi nöbetleri tuttuysanız, elinizde ay yıldızlı bayraklarınızla bizler de sizler için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'da sizler aslında bütün dünyaya bir demokrasi dersi verdiniz. Millet iradesine nasıl sahip çıkarmış, her türlü işgal girişimine karşı nasıl dik durulurmuş bunu sizler gösterdiniz. Bir kez daha Allah sizlerden razı olsun diyorum."

Kaya, batının 15 Temmuz'da nasıl bir tepki vereceğini günlerce düşündüğünü belirterek, "Maalesef günlerce düşünen, bize sürekli demokrasi dersi veren, kadın hakları konusunda, insan hakları konusunda sürekli bize parmak sallayarak ders vermeye çalışan batı, bu milletin canıyla kanıyla toprağını, vatanını, bayrağını böldürtmeyen milletin bu işgal girişimi karşısındaki dik duruşunu, bu onurlu duruşunu hazmedemedi. Evet hazmedemediler ve günlerce bu alçak darbe girişimi karşısında nasıl bir duruş sergileyeceklerine karar veremediler." dedi.

Batının demokrasi mücadelesinde, milli mücadelede verilen onurlu duruşu takdir etmediğini, hain teşebbüsten dolayı "geçmiş olsun" demekte çok geciktiğini vurgulayan Kaya, Türk milletinin 15 Temmuz'dan sonra birlik ve beraberliğine daha çok sahip çıktığını kaydetti.

- "Türkiye'nin büyümesinden korkuyorlar"

Kaya, Türkiye'yi daha da ileriye, daha da güçlü hale getirmek için sistem değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"16 Nisan'da bir referandum var ama bu referandum sadece bir referandum değil. 16 Nisan'da yapacağımız değişiklik çok önemli bir değişiklik. 16 Nisan referandumunu anlatmak üzere Avrupa'ya bizler, bakanlar, milletvekilleri olarak oradaki vatandaşlarımızla buluşmaya gittik. Avrupa'ya gitmek isteyen bakan arkadaşlarıma geçit verilmedi. Salonlarımız sudan sebeplerle, sudan bahanelerle bir bir iptal edildi. Bu konularda Avrupa, batı niçin bizim gidip de 'Evet' kampanyası için vatandaşlarımızla buluşmamıza engel oluyor. Bunu bir durup düşünmemiz gerekiyor. Niçin 'Hayır' kampanyalarına izin veriyorlar da hatta terör örgütünün flamalarıyla meydanlarda miting yapmalarına izin veriyorlar da 'Evet' kampanyası olunca söz konusu bakanları bile diplomatik teamüllere uymayacak şekilde, insan haklarına aykırı bir şekilde ülkelerinden sınır dışı ediyorlar. Terör örgütlerinin kampanyalarına bir bir izin veren Hollanda, benim gibi bir kadın bakandan ne için korktu? 2 saat içinde olağanüstü hal ilan etmelerinin sebebi ne ola ki? Ne, nedir sebep? Sevgili kardeşlerim biliyor musunuz? Türkiye'yi daha da güçlendirecek AK Parti iktidarıyla istikrara kavuşmuş ülkemizin bu istikrarını kalıcı hale getirecek bu yeni sistemi, anayasa değişikliğinin geçmesini istemiyorlar. Evet, 16 Nisan'da 'Evet' çıkmasından inanılmaz derecede korkuyorlar. Türkiye'nin büyümesinden korkuyorlar. "

Yurt dışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapıldığını söyleyen Kaya, aslında yurt dışında Türkiye düşmanlığı yapıldığını vurguladı.

Batının Türkiye'nin büyümesinden endişe ettiğini belirten Kaya, "Cevabını biliyorum ki siz 16 Nisan'da Seydikemer olarak en güçlü şekilde vereceksiniz. Benim Seydikemerli hemşehrilerimden özellikle ricam 16 Nisan'da Seydikemer öyle bir cevap versin ki Hollanda duysun, Almanya duysun." diye konuştu.

Bakan Kaya, konuşmasının ardından Seydikemer SGK hizmet binasının açılışını yaparak çalışanlarla bir süre sohbet edip fotoğraf çektirdi. Kaya, bina çıkışında kendisini bekleyen kadınlarla da uzun süre sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

Kaya, kendisini karşılamak için programa katılan babası, annesi ve akrabaları ile sohbet etti.

Seydikemer'deki programının ardından Fethiye ilçesine gelerek Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluşan Kaya, öğrenciler ile sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Bakan Kaya, daha sonra Tuzla Mahallesi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki partisinin seçim ofisinin açılışını yaptı. Açılışın ardından partililere seslenen Kaya, kendisinin de yıllarca AK Parti İstanbul İl Başkanlığında siyaset yaptığını ve teşkilattan geldiğini anlattı.

AK Parti'ye siyaset yaptırmak istemeyenlerin bugün tarih sahnesinden silindiklerine şahitlik ettiklerini belirten Kaya, "Bu ülkeyi birilerinin vesayeti altında yönetmeyi, dışarıdan emir almaya alışmış o zihniyet, milletin iradesine yenik düştü. Gücünü tanklardan, silahlardan, baskıdan, zulümden alanlar en büyük hezimeti 15 Temmuz'da yaşadılar. Bu millet, millet iradesi dışında başka hiçbir irade tanımadığını gösterdi 15 Temmuz'da. 15 Temmuz'da tüm dünyaya sizlerle birlikte büyük bir demokrasi dersi verdik." dedi.

- "O gece seccadelerinin başında bizlere dua ettiler"

Kaya, AK Parti'nin ülkeyi dünyanın 16. büyük ekonomisi haline getirdiğini vurgulayıp, güçlü bir "Evet" ile Türkiye'yi dünyanın ilk 5 ekonomisine de sokmayı başaracaklarını dile getirdi.

16 Nisan'da verilecek her bir "Evet" ile dünya mazlumlarının da yanında olacaklarını kaydeden Kaya, "Sadece Türkiye için değil tüm mazlum coğrafyalar için bu referandum çok önemli. Darbe gecesi bizim için dua eden çok fazla mazlum milletler vardı. Mazlum milletler, o gece seccadelerinin başında bizlere dua ettiler. 16 Nisan'ın sonucunu da bizimle birlikte heyecanla bekliyorlar." diye konuştu.

açılışAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber