İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tanık polis: Sanık uygulama amiriydi, 'asker gelirse silahları bırakın' dedi

Erzurum'da, FETÖ/PDY'nin darbe girişiminde, amirinin sözünü dinlemeyerek örgütün eylemlerini destekler mahiyette polis memurlarına talimatlar verip konuşmalar yaptığı iddiasıyla tutuklanan eski komiser yardımcısı Fatih Ulu'nun yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2017 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tanık polis: Sanık uygulama amiriydi, 'asker gelirse silahları bırakın' dedi

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminde, amirinin sözünü dinlemeyerek örgütün eylemlerini destekler mahiyette polis memurlarına talimatlar verip konuşmalar yaptığı gerekçesiyle tutuklanan eski komiser yardımcısı Fatih Ulu'nun yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık eski komiser yardımcısı Fatih Ulu, sanık avukatı Ercüment Şenol ve tanık polis memuru Serhat Berksen katıldı.

Duruşmada, kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından Ulu'nun savunmasına geçildi.

Ulu, savunmasında, olay günü görevli olduğu uygulama noktasında uygulama amiri olarak görev yaptığını söyledi.

15 Temmuz gecesi saat 22.00 civarında darbe girişiminin olduğunu öğrendiklerini belirten Ulu, "O esnada anons geldi. Anonsta 'İzinde olanlar şubesine dönsün, çalışanlar çalıştığı yerde dursun, herhangi bir askeri hareketlilik olursa telsizden anons geçilsin' denildi." ifadelerini kullandı.

Ulu, anons sonrası görevli arkadaşlarıyla aralarında çeşitli konuşmalar geçtiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu konuşmalar sırasında yol karşısında ters yönde uygulama yapan 'Uğur' amir geldi. O esnada ben kendisine herhangi bir hareketlilik olması durumunda merkeze haber vereceğimi ve gelen emre göre hareket edeceğimi söyledim. Bundan sonra Uğur amir yanımızdan ayrıldı. Sonra biz uygulamaya devam ettik. Hiçbir zaman asker gelirse silah bırakın talimatım olmadı, uygulama noktasındaki barikatları kaldırmadım. Hiçbir silahı görevli personelden almadım. ByLock programını kullanmadım. Yalnız çalışma ortamı içerisinde başkalarının internetimi kullanmasına izin verdim. Bu tespitte hata olduğunu düşünüyorum."

Tanık polis memuru Serhat Berksen ise Ulu'nun darbe girişimi gecesi uygulama amiri olduğunu hatırlatarak, "Darbe girişimini öğrendiğimiz anda ne yapacağımızı sorduğumuzda 'Asker gelirse silahları bırakın' dedi. Bu söz üzerine aramızda tartışma çıkmadı. Sanığın sözüne rağmen silahlarımızı bırakmadık, göreve devam ettik." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ulu'nun bu halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 15 Temmuzda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde görev alan ve çeşitli tedbirler uygulayarak kendilerini gizleyen FETÖ/PDY üyelerinin anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ettikleri, söz konusu eylemler devam ederken "Uğur" isimli emniyet amirinin iki kez uygulama noktasına gelerek darbe teşebbüsünde bulunan TSK mensubu görünümlü örgüt üyelerinin gelmesi durumunda silahların teslim edilmemesi, gerekirse çatışmaya girilmesi ve trafik uygulamalarına daha dikkatli şekilde devam edilmesi yönünde polislere talimat verdiği anlatılıyor.

Dönemin komiser yardımcısı Fatih Ulu'nun ise resmi olarak amiri konumundaki emniyet müdürlüğü personelinin emrini uygulamadığına işaret edilen iddianamede sanığın TSK mensubu görünümlü FETÖ/PDY mensuplarının eylemlerini destekler mahiyette polis memurlarına talimatlar verip konuşmalar yaptığı belirtiliyor.

İddianamede, Ulu'nun FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı da olduğu aktarılarak, sanığın TSK mensubu görünümlü FETÖ/PDY mensuplarıyla aynı yönde hareket ettiğine işaret ediliyor.

Ulu'nun "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek"ten ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmak"tan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber