ÖSYM Başkanı: Kamuda gizlilik ve şeffaflıkta toplamda fayda sağlamalı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, kamusal hizmetlerde gizliliğin de şeffaflığın da fayda sağlaması gerektiğini bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2017 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM Başkanı: Kamuda gizlilik ve şeffaflıkta toplamda fayda sağlamalı

Türkiye Kalite Derneğince (KalDer), Savunma Sanayii Müsteşarlığının ev sahipliğinde düzenlenen, "18. Kamu Kalite Sempozyumu" kapsamında, "Kamuda Değişim Yönetimi ve Liderlik" konulu panel düzenlendi.

Panelde konuşan Demir, kamu hizmetlerinde kalitenin çok kapsamlı bir konu olması nedeniyle üzerine konuşmanın zor olduğunu ifade etti.

Kamuda kalitenin şeffaflıkla ilgisinin bulunduğuna işaret eden Ömer Demir, bunun yanında kamusal hizmetlerin büyük bir kısmının da gizlilik gerektirdiğini vurguladı.

Kişiye özel bilgilerin kamuda herkese açık bir şekilde kullanılamayacağını anlatan Demir, hatta kullanılmamasını sağlayacak süreçlerin tanımlanması gerektiğini belirtti.

ÖSYM Başkanı Demir, "Kamusal hizmetlerde öyle bir iş yapılmalı ki gizlilik de toplamda fayda sağlamalı, şeffaflık da." dedi.

TÜİK Başkanı olduğu dönemde Adrese Dayılı Nüfus Kayıt Sistemi'ni 1 yıl gibi bir sürede kendisinin ilk kez başlatmasına ilişkin bilgi aktaran Demir, bu sistemin kurulmasına imza atmasının ise hayatında yaptığı en iyi işlerden birisi olduğunu söyledi.

Kamusal alanda ileriye dönük atılımların yapılabilmesi için insanları yüreklendirmenin de önemine değinen Ömer Demir, kamu yönetiminde liderliğin özel sektöre göre bir açıdan kolay, bir açıdan ise zor olduğunu dile getirdi.

- Dijital dönüşüm en üst sırada

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ise şirket olarak ajandalarının en üst sırasında dijital dönüşümün bulunduğunu aktardı.

Endüstri 4.0'ın yakalanması için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Ebiçlioğlu, bu kapsamda Türkiye'de 11 Ar-Ge merkezinin yanında, Portekiz, İngiltere, ABD Boston'da da Ar-Ge merkezlerinin bulunduğunu, Silikon Vadisi'nde bir Ar-Ge merkezi açacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber