'Bu milletin gönlünde taht kurmak en büyük makamdır'

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Bu milletin gönlünde taht kurmak en büyük makamdır. Sayın Cumhurbaşkanımız hiçbir zaman makam, mevki peşinde olmadı. Bizler de olmadık ama Cumhurbaşkanımız milletin gönlünde taht kurdu. Onlarla hemhal oldu, bir arada oldu ve o birliktelikler ve beraberlikler milletin huzuruna ne zaman gittiyse başarıyla çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2017 23:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bu milletin gönlünde taht kurmak en büyük makamdır'

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu milletin gönlünde taht kurmak en büyük makamdır. Sayın Cumhurbaşkanımız hiç bir zaman makam, mevki peşinde olmadı. Bizler de olmadık ama Cumhurbaşkanımız milletin gönlünde taht kurdu. Onlarla hemhal oldu, bir arada oldu ve o birliktelikler, beraberlikler milletin huzuruna ne zaman gittiyse başarıyla çıktı.'' dedi.

Kılıç, Kavak ilçesindeki bir düğün salonunda Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyeleriyle bir araya geldi.

Türkiye'nin bir halk oylaması sürecinde olduğunu, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, milletin desteğiyle 16 Nisan'daki anayasa değişikliğiyle hayata geçirileceğine inandığını söyledi. "Biz bu milletin hizmetkarıyız" diyen Kılıç, Cumhurbaşkanının kendilerine görev tevdi ederken milletin hizmetkarı olarak çalışmaları gerektiği konusunda önemli hatırlatmalar yaptığını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini, millet ve devletin geleceği açısından doğru olduğunu düşündükleri için teklif ettiklerini belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Bir halk oylaması sürecindeyiz. Hiç başka bir şey söylemeye gerek yok. 16 Nisan'da halk oylamasına doğru gidiyoruz. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'nin de Mecliste verdiği destekle beraber cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değişikliğini sizlerin desteğiyle hayata geçireceğiz. Bizim inancımız bu. Biz bunu Meclise getirirken inandığımız için, milletimiz için doğru olduğunu düşündüğümüz, devletimizin geleceği için doğru olduğunu düşündüğümüz için getirdik ve AK Parti milletvekilleri olarak altına imza attık. Ben zaten düşündüğümü tekrarlıyorum ve düşüncem 'Evet', inşallah da öyle olur."

Cumhurbaşkanının ortaya koyduğu çalışma düsturuyla gece-gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Kılıç, ''Bu milletin gönlünde taht kurmak en büyük makamdır. Sayın Cumhurbaşkanımız hiçbir zaman makam ve mevki peşinde olmadı. Bizler de olmadık. Ama Cumhurbaşkanımız, milletin gönlünde taht kurdu. Onlarla hemhal oldu, bir arada oldu. O birliktelikler, beraberlikler milletin huzuruna ne zaman gittiyse başarıyla çıktı. Milletin huzura gidildiğinde başarısız olanlara kaç kere başarısız olduklarını ve neden başarısız olduklarını sormak lazım. Ülkesinin ve milletinin geleceğini düşünenler makam ve mevki için değil millet için hareket etmelidir." ifadelerini kullandı.

Programa AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve İl Başkanı Muharrem Göksel de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber