VDK, performans yönetmeliğini değiştirdi

Vergi Denetim Kurulu Performans Değerlendirme Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Mart 2017 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
VDK, performans yönetmeliğini değiştirdi

24 Mart 2017 CUMA

Resmi Gazete

Sayı : 30017

YÖNETMELİK

Maliye Bakanlığından:

VERGİ DENETİM KURULU PERFORMANS DEĞERLENDİRME

SİSTEMİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 11/1/2016 tarihli ve 29590 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Denetim Kurulu Performans Değerlendirme Sistemi Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Ek-1, Ek-2 ve Ek-3'te" ibaresi "Ek-1 ve Ek-2'de" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinde yer alan "%20'si Ek-2C'de, %35'i Ek-3'te yer alan formlarda" ibaresi "%15'i Ek-2C'de yer alan formda" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ", %25'i Ek-3'te yer alan formlarda" ibaresi "yer alan formda" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 6 - Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan ", % 15'i Ek-3'te yer alan formlarda" ibaresi "yer alan formda" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 7 - Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 13 - (1) İlk yetki sınavında başarılı olunması halinde alınan notun %70'i, ikinci yetki sınavında ise alınan notun %50'si, Ek-2C formunda dikkate alınır."

MADDE 8 - Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 9 - Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 10 - Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci ve ikinci fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 11 - Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan "Ek-1, Ek-2 ve Ek-3'te" ibaresi "Ek-1 ve Ek-2'de" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 12 - Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan "%5'i" ibaresi "%10'u" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 13 - Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin onbeşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddeye onbeşinci fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki onaltıncı fıkra eklenmiş ve takip eden fıkra buna göre teselsül ettirilmiştir.

"(15) Bakanlık, Ek-4'te yer alan sınırları %300'üne kadar artırmaya veya %25'ine kadar indirmeye yetkilidir."

"(16) Girdikleri ikinci yetki sınavında da başarısız olan veya özürsüz olarak sınava girmeyen Vergi Müfettiş Yardımcıları, Vergi Müfettişleri gözetiminde yaptıkları çalışmalardan bu maddeye göre belirlenen puanları alırlar."

MADDE 14 - Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin ikinci fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan "%85" ibaresi "%90" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 15 - Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 16 - Aynı Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 17 - Aynı Yönetmeliğin geçici 4 üncü maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"2016 yılı performans değerlendirmesi

GEÇİCİ MADDE 5 - (1) 2016 yılı için yapılacak performans değerlendirmesinde de bu Yönetmelik hükümleri uygulanır."

MADDE 18 - Aynı Yönetmeliğin Ek-1'i, ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 19 - Aynı Yönetmeliğin Ek-2C'si, ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 20 - Aynı Yönetmeliğin Ek-3'ü yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 21 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 22 - Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

Ekleri için tıklayınız

ESKİ HÜKÜM YENİ HÜKÜM
Madde 6 - (1) Vergi Müfettişlerinin performanslarının değerlendirilmesinde esas itibarıyla takvim yılı dikkate alınır.
(2) Vergi Müfettişleri ve Vergi Müfettiş Yardımcıları hakkında performans değerlendirmesi yapılabilmesi için performans puanının hesaplandığı dönem itibarıyla en az 90 gün çalışılmış olması şarttır. Bu sürenin hesabında fiilen çalışılan süreler dikkate alınır.
(3) Vergi Müfettiş Yardımcılarının birinci yılın sonundaki performans değerlendirmeleri, temel hazırlık eğitimine başlangıç tarihinden hizmet içi eğitim sınav tarihine kadar olan süre için hesaplanır.
11/1/2016 tarihli ve 29590 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Denetim Kurulu Performans Değerlendirme Sistemi Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
Madde 7 - (1) Vergi Müfettişlerinin ve Vergi Müfettiş Yardımcılarının performanslarının ölçülmesi Ek-1, Ek-2 ve Ek-3'te yer alan formlar esas alınarak yapılır. MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Ek-1, Ek-2 ve Ek-3'te" ibaresi "Ek-1 ve Ek-2'de" olarak değiştirilmiştir.
Madde 9 - (1) Sınavlardaki başarı derecesine göre yapılacak performans değerlendirmesinde, Vergi Müfettiş Yardımcılarının temel hazırlık eğitimi seminer notunun %20'si Ek-2C'de, %35'i Ek-3'te yer alan formlarda belirtildiği şekilde kullanılır. MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinde yer alan "%20'si Ek-2C'de, %35'i Ek-3'te yer alan formlarda" ibaresi "%15'i Ek-2C'de yer alan formda" olarak değiştirilmiştir.
Madde 10 - (1) Vergi Müfettiş Yardımcıları, aldıkları hizmet içi eğitimlerde tabi tutuldukları sınav veya sınavlardan 100 tam puan üzerinden not alırlar. Bu sınavlardan elde edilen notlar, Başkanlıkça belirlenecek oranda değerlendirilerek, Vergi Müfettiş Yardımcısının hizmet içi eğitim sınav notunu oluşturur.
(2) Hizmet içi eğitim sınav notunun %15'i Ek-2C'de, %25'i Ek-3'te yer alan formlarda belirtildiği şekilde kullanılır.
MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ", %25'i Ek-3'te yer alan formlarda" ibaresi "yer alan formda" olarak değiştirilmiştir.
Madde 11 - (1) Temel hazırlık eğitimi ve hizmet içi eğitimlere eğitici olarak katılanların, eğitim sonunda her bir Vergi Müfettiş Yardımcısı hakkındaki değerlendirmesini içeren ve 100 tam puan üzerinden verilen puanların %10'u Ek-3'te yer alan forma aktarılır. MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
(3) Refakat değerlendirme notunun %10'u Ek-2'de, % 15'i Ek-3'te yer alan formlarda belirtildiği şekilde kullanılır. MADDE 6 - Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan ", % 15'i Ek-3'te yer alan formlarda" ibaresi "yer alan formda" olarak değiştirilmiştir.
Madde 13 - (1) İlk yetki sınavında başarılı olunması halinde alınan notun %65'i, ikinci yetki sınavında başarılı olunması halinde ise alınan notun %45'i, Ek-2C formunda dikkate alınır.
(2) Kurul Yönetmeliğinin 29 uncu maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında yapılacak yetki sınavında başarılı olamayan veya yetki sınavına özürsüz olarak girmeyen Vergi Müfettiş Yardımcıları, performans değerlendirmesinde başarısız sayılır.
MADDE 7 - Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 13 - (1) İlk yetki sınavında başarılı olunması halinde alınan notun %70'i, ikinci yetki sınavında ise alınan notun %50'si, Ek-2C formunda dikkate alınır."

Madde 15 - (1) 9, 10, 11, 12, 17 ve 18 inci maddelerde yer alan oranlara göre hesaplanan not, Vergi Müfettiş Yardımcısının birinci yılına ilişkin başarı derecesini gösterir. MADDE 8 - Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
Madde 16 - (1) Vergi Müfettişlerinin yeterlik sınavında aldıkları yeterlik sınav notu, sınavlardaki başarı derecesini gösterir.
(2) Vergi Müfettişlerinin yeterlik sınavında aldıkları notun %5'i, yapılacak genel performans değerlendirmesinde dikkate alınmak üzere Ek-1'de yer alan forma aktarılır.
MADDE 9 - Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
Madde 17 - (1) Başkan, Vergi Müfettiş Yardımcılarının birinci yılına ilişkin performans değerlendirmesini yaparken aşağıda belirtilen kriterleri dikkate alır:
a) Temel hazırlık eğitimi genel başarı durumu.
b) Hizmet içi eğitim genel başarı durumu.
c) Refakat değerlendirmeleri.
ç) Devlet Memurları Kanununda düzenlenen disiplin hükümlerine riayet etme.
d) Vergi Müfettişleri mesleki etik davranış ilke ve kurallarına uyma.
(2) Birinci fıkradaki kriterlerin tamamı göz önünde bulundurularak 100 tam puan üzerinden performans değerlendirmesi yapılır. Hesaplanan notun %5'i, Vergi Müfettiş Yardımcıları için yapılacak birinci yıl performans değerlendirmesinde dikkate alınmak üzere Ek-3'te yer alan forma aktarılır.
MADDE 10 - Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci ve ikinci fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.
(4) Üçüncü fıkraya göre hesaplanan notun %10'u, Vergi Müfettişleri ve Vergi Müfettiş Yardımcıları için yapılacak genel performans değerlendirmesinde dikkate alınmak üzere Ek-1, Ek-2 ve Ek-3'te yer alan formlara aktarılır. MADDE 11 - Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan "Ek-1, Ek-2 ve Ek-3'te" ibaresi "Ek-1 ve Ek-2'de" olarak değiştirilmiştir.
(4) Üçüncü fıkrada hesaplanan notun %5'i, Vergi Müfettişleri ve Vergi Müfettiş Yardımcıları için yapılacak genel performans değerlendirmesinde dikkate alınmak üzere Ek-1 ve Ek-2'de yer alan formlara aktarılır. MADDE 12 - Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan "%5'i" ibaresi "%10'u" olarak değiştirilmiştir.
(15) Ek-4'te yer alan sınırlar, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle yeniden tespit edilir. Bu şekilde hesaplanan tutarların %5'ini aşmayan kesirler dikkate alınmaz. Bakanlık, bu şekilde tespit edilen sınırları %300'üne kadar artırmaya veya %50'sine kadar indirmeye yetkilidir. MADDE 13 - Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin onbeşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddeye onbeşinci fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki onaltıncı fıkra eklenmiş ve takip eden fıkra buna göre teselsül ettirilmiştir.

"(15) Bakanlık, Ek-4'te yer alan sınırları %300'üne kadar artırmaya veya %25'ine kadar indirmeye yetkilidir."

"(16) Girdikleri ikinci yetki sınavında da başarısız olan veya özürsüz olarak sınava girmeyen Vergi Müfettiş Yardımcıları, Vergi Müfettişleri gözetiminde yaptıkları çalışmalardan bu maddeye göre belirlenen puanları alırlar."

(2) Vergi Müfettişlerinin çalışmalara ilişkin performans değerlendirme notlarının % 80'i, hizmet içi seminer alınan dönemlerde ise % 70'i Ek-1'de yer alan forma aktarılır. 22 nci maddenin onikinci ve onüçüncü fıkraları çerçevesinde görevlendirilenlerden 20 nci ve 21 inci maddeler kapsamında performans puanı bulunmayanlar için bu oran % 85 olarak uygulanır. MADDE 14 - Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin ikinci fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan "%85" ibaresi "%90" olarak değiştirilmiştir.
(3) Vergi Müfettiş Yardımcılarından, birinci yılın sonunda performans değerlendirmesine göre en az 70 puan alamayanlar, performans değerlendirmesine göre başarısız sayılırlar.
(4) Kurul Yönetmeliğinin 29 uncu maddesinin dördüncü fıkrasına göre yetki sınavında başarılı olamayan veya yetki sınavına özürsüz olarak girmeyen Vergi Müfettiş Yardımcıları, genel performans değerlendirmesine göre en az 70 puan almaları mümkün olmadığından, yardımcılık dönemlerinin bitmesi beklenmeksizin başarısız sayılırlar.
MADDE 15 - Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.
(2) Vergi Müfettiş Yardımcıları için birinci yılın sonunda yapılan performans değerlendirme sonuçları Başkanlıkça belirlenecek tarihte açıklanır. MADDE 16 - Aynı Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
EK madde MADDE 17 - Aynı Yönetmeliğin geçici 4 üncü maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"2016 yılı performans değerlendirmesi

GEÇİCİ MADDE 5 - (1) 2016 yılı için yapılacak performans değerlendirmesinde de bu Yönetmelik hükümleri uygulanır."

MADDE 18 - Aynı Yönetmeliğin Ek-1'i, ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 19 - Aynı Yönetmeliğin Ek-2C'si, ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 20 - Aynı Yönetmeliğin Ek-3'ü yürürlükten kaldırılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber