İstanbul'da liseler arası bilişim kampı sürüyor

Kampın 5. hafta etkinliği Zehra Mustafa Dalgıç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2017 09:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
İstanbul'da liseler arası bilişim kampı sürüyor

- Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğinde bilişim alanında mesleki ve teknik liselerden 2 bin 48 öğrencinin katıldığı "Liseler Arası Bilişim Kampı" sürüyor.

Zehra Mustafa Dalgıç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen kampın 5. hafta etkinliğinde Boğaziçi Üniversitesinden Doç. Dr. Bilgin Metin ve Ayvansaray Üniversitesi öğretim görevlilerinden Timur Osman Gezer öğrencilerle bir araya geldi.

Doç. Dr. Metin, öğrencilere siber saldırılar konusunda bilgi verdi. Kişisel bilgisayarların bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilip kullanılabileceğini aktaran Metin, antivirüs programları kullanılması konusunda öğrencileri uyardı.

Cep telefonuna yüklenen uygulamalar konusunda da dikkatli olunması gerektiğini belirten Doç. Dr. Metin, "Cep telefonuna uygulama yüklerken erişim hakları neler bunlara bakıp indirmekte fayda var. Ayrıca bilgisayarınıza giren zararlı program sizin kameranızdan, sizi izleyebilir. Baktığımız zaman bu tarz şeyler çok oluyor. Bilgisayarı ele geçiriyorlar, ondan sonra özel görüntülerini bir şekilde kamera üzerinden kaydediyorlar, daha sonra bunu şantaj olarak kullanıyorlar." ifadelerini kullandı.

Ayvansaray Üniversitesinden Timur Osman Gezer ise sosyal medya kullanımı konusuna değindi. Sosyal medyanın büyük bir güç olduğunu kaydeden Gezer, bu alanda kariyer yapılabileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber