İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ombudsman'la ihraçları, mülakatı ve uzayan güvenlik soruşturmalarını konuştuk

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ile İhraçları, mülakatı, personel alımını ve uzayan güvenlik soruşturmalarını konuştuk

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mart 2017 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ombudsman'la ihraçları, mülakatı ve uzayan güvenlik soruşturmalarını konuştuk

Edip Üzen/Memurlar.net

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ile İhraçları, mülakatı, personel alımını ve uzayan güvenlik soruşturmalarını konuştuk.

KDK'nın kararlarını uygulamayan kurumları TBMM'ye çağırmıştınız? Bu uygulama devam edecek mi?

Kararlarımız tavsiye kararları, bu nedenle kararın etkin olması için kamuoyunun desteğine ihtiyacımız var. TBMM'nin bu konuda desteğini her zaman hissediyoruz. Kararlara uymayanları TBMM'ye çağırıp neden uymadıklarını soruyoruz. Kararlar uygulanırsa bu toplantılara gerek kalmaz ama eğer uygulanmazsa bu toplantılar devam edecektir. Görevimiz aynı zamanda idarecilere rehber olmak, iyi yönetim ilkelerinin uygulamak ve hizmet kalitesini yükseltmektir.

KDK 2017 yılında uzman personel alacak mı?

2017 yılı içerisinde kurumda görevli uzman yardımcılarının uzmanlık sınavı yapıldıktan sonra uzman yardımcılığı sınavı açacağız. Kurumumuzda 55 uzman, 45 uzman yardımcısı ve 30 geçici personel var. Uzman yardımcılarının uzmanlık sınavı 2017 Haziran ayında olacak dolayısıyla sınavı başaranları uzman olarak alacağız. Haziran ayında Uzman Yardımcılarımızın sınavını yapıp uzman yaptıktan sonra yeni bir personel alım ilanına çıkacağız. Bu alım Aralık ayını bulabilir.

İdari tasarrufla ihraç olup size yapılan başvurularda verilmiş kararlarınız var mı?

İdari tasarrufla ihraç olanlar tarafından gelen başvuru sayılarının 600'ün üzerinde. Henüz bu konuyla ilgili karar çıkmadı. Başvurular inceleme aşamasında, 6 aylık süre içerisinde yetiştirmeye çalışacağız. Titiz bir çalışma yapıyoruz. Çünkü vereceğimiz karar emsal teşkil edecek bir karar, o açıdan dikkatli davranıyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı mülakatlarla ilgili çok fazla eleştiri geliyor. 5 dakikalık mülakat, değerlendirmek için yeterli değildir eleştirisi geliyor. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz Bu konuyla ilgili KDK'ya yapılan başvuru var mı?

Henüz bize bu konuyla ilgili başvuru yapılmadı. Tabi idare çalışanı alacağı zaman değişik kriterlere tabi tutar. Mülakatta bunlardan biridir. Mülakatın hepten ortadan kaldırılması söz konusu değildir. Önemli olan liyakate önem vermek, adam kayırmamak hakkaniyete uygun davranmaktır. İdare alacağı kişiyi görmek tanımak ister. Önemli olan objektif midir? hakkaniyete uygun mudur? bunlara bakmak gerekir.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra getirilen güvenlik soruşturmaları çok uzun sürüyor. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz? KDK'ya bu konuda yapılan başvuru var mı?

Bu konuda bize intikal eden husus yok. Burada bize başvuru gelirse makul sürede oluyor mu olmuyor mu buna bakarız. Örneğin KDK'ya yapılan bir başvuru 6 ay içinde sonuçlanması gerekiyor. Kanun'da bu yazılmış. Görevliler gerekli titizliği gösteriyor mu göstermiyor mu başvuru yapıldığı zaman buna bakarız. Yine söyleyeyim bize bu konuda yapılan başvuru henüz yok.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber