İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Müezzinoğlu: Bu ay fark etmezsek gelecek ay yakalarız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, istihdam teşvikini fırsatçılığa dönüştürenlerin otomasyon imkanlarının bu kadar geliştiği bir dönemde muhakkak tespit edileceğini belirterek, "Bu ay fark etmezsek gelecek ay bunu yakalarız. Çünkü bunların 3 ay önce nerede SGK'lı oldukları belli. Bu otomasyon entegrasyonlarını yapabilecek gücümüz var." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2017 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu: Bu ay fark etmezsek gelecek ay yakalarız

Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Google, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye İş Kurumu'nun geliştirdiği "Dijital Atölye" projesinin tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bu yıl başlatılan "çalışma hayatı ve istihdamda milli seferberliğini" istismar eden işverenler hakkında az sayıda şikayet aldıklarını ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Minimum düzeyde şikayet aldığımızı ifade edebilirim. Bu anlamda her türlü tedbiri alıyoruz ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim; bizim bu teşviklerden istifade edenler arasında istismar oranının yüzde 1'den daha az olduğu kanaatindeyim. Bu istismarı yapanlar da şunu bilsinler ki en ağır bedeli ödeyeceklerdir. Yani bu milletin imkanlarını kendileri için fırsatçılığa dönüştüren bazı işverenler bunun bedelini öder ama şu anda yüzde 99 oranında son derece meşru, son derece başarılı bir proje olarak devam ediyor."

- "Yarın ocak-şubat rakamlarını açıklayacağız"

Mehmet Müezzinoğlu, istihdam teşvikini fırsatçılığa dönüştürenlerin otomasyon imkanlarının bu kadar geliştiği bir dönemde muhakkak tespit edileceğini belirterek, "Bu ay fark etmezsek gelecek ay bunu yakalarız. Çünkü bunların 3 ay önce nerede SGK'lı oldukları belli. Bu otomasyon entegrasyonlarını yapabilecek gücümüz var. Dolayısıyla onlar hemen kendilerini ele verirler. Bunu kendilerine fırsatçılık değil, bunu ülke, millet ve üretim adına bir fırsat olarak görmeliler. Bu anlamda ben meşru zeminde yüzde 99'un üzerinde kalan işverenimize de teşekkür ediyorum. Gerçekten ciddi bir sıkıntımızın olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

İstihdam alanında Cumhuriyet tarihinin en büyük teşviklerinin verilmeye başlandığını dile getiren Müezzinoğlu, bu alanda seferberliğe şubat ayında başladıklarını, uygulamaya baktıklarında çok başarılı rakamlar gördüklerini söyledi.

Müezzinoğlu, "İnşallah yarın şubat ayının son resmi rakamlarını açıklayacağız. Çünkü SGK'lı olanların son bildirim tarihleri ancak diğer ayın 24'ünde netleşiyor. Dolayısıyla bugün itibarıyla o rakamlar netleşmiş olacak. Yarın da ocak-şubat rakamlarını açıklayacağız." dedi.

- "Hayat da her zaman sürprizlerle doludur"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyareti ile ilgili bir soru üzerine yaptığı değerlendirmelere ilişkin de, şu görüşleri dile getirdi:

"16 Nisan sonrası Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin Avrupa ile olan süreçlerle ilgili değerlendirmelerini veya Türkiye'ye yanlış yapanlar ve yanlış yapmakta da ısrar edenler, Türkiye'nin hak, hukukunu istediği gibi zedeleyenlere, çiğneyenlere biz seyirci kalacak değiliz. Alkış tutacak da değiliz. Dolayısıyla herkes yaptığı yanlışın cezasını günü gelince çeker. Kimse 'ben güçlüyüm' diyerek istediği yanlışlığı yapmaya devam edemez. Bize düşen milletin hakkını, hukukunu ne olursa olsun korumaktır. Bu milleti dünya milletleri arasındaki saygın, güçlü yerini yarınlara daha güçlü hale taşıyabilmektir. Dolayısıyla her türlü değerlendirme yapılır ama hayat da her zaman sürprizlerle doludur."

Musab Turan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber