İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

ByLock kullanıcısı sanıklar tahliye edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup oldukları iddiasıyla Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturma sonucunda 2'si tutuklu 13 sanık hakkında açılan davada, tutuklu 2 sanığın da tahliyesine karar verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2017 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ByLock kullanıcısı sanıklar tahliye edildi

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Yavuz Arslan ve Yusuf Kasarcı ile tutuksuz sanıklar İsmail Özsoy, Eyüp Yılmaz, İhsan Murat Saygılı, Arif Karaşlar, Hüseyin Nas ve Resul Ceviz ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşma, mahkemeye gelen evrakların okunmasıyla başladı. Örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock kayıtlarına ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğüne yazılan yazıya henüz cevap verilmediği, sanıklar hakkında İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünden istenen yazıya yanıt verildiği belirtildi.

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklar, ByLock programını kullanmadıklarını öne sürerek tahliyelerini, tutuksuz sanıklar haklarındaki adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasını talep etti.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Göksel Turan, üzerilerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, delillerin henüz toplanmamış oluşu, kaçma şüphesi, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması nedeniyle sanıkların tutukluluk hallerinin devamını, tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol hükümlerinin ise sürdürülmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların herhangi bir sendikaya üye olup olmadığına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yazı yazılmasına, yine İçişleri Bakanlığı Dernekler Müdürlüğüne yazı yazılarak, sanıkların üyesi oldukları derneklerin FETÖ terör örgütü ile iltisaklı olup olmadıklarının sorulmasına karar verdi.

Firari sanık Levent Özkul hakkında yakalama kararının infazının beklenilmesine hükmeden heyet, sanıkların son görev yaptığı Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme Raportörlüğü Daire Başkanlığına müzekkere yazılarak, sanıklar hakkında FETÖ yönünden idari tahkikat yapılıp yapılmadığının sorulmasına, yapılmış ise buna ilişkin evrakların gönderilmesini kararlaştırdı

- Bylock kullanıcısı sanıklara tahliye

Mahkeme heyeti, iddianamede ByLock kullanıcısı olduğu belirtilen tutuklu sanıklar Yavuz Arslan ve Yusuf Kasarcı'nın üzerilerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, sabit ikametgah sahibi olmaları, suç vasfının ileride sanıklar lehine değişme ihtimalini dikkate alarak tahliyelerine karar verdi. Heyet, sanıklar hakkında adli kontrol hükümleri kapsamında yurt dışına çıkış yasağı koyarak, duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından iddianamede, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Muhammed Enes Can

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber