İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kurtulmuş: Yeniden öğrendik ki 15 Temmuz'da...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Camilerimizin hayatın merkezi olduğunu 15 Temmuz akşamında bir kez daha hatırlamış olduk." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2017 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurtulmuş, iş adamı Ahmet Şireci tarafından Gaziantep Asri Mezarlığında yaptırılan "Hanifi Şireci Camisi"nin açılışında yaptığı konuşmada, aileye teşekkür etti.

Caminin sadece bir ibadethane değil insanları toplayan, cem eden bir yer olduğunu ifade eden Kurtulmuş, cuma namazlarında, bayramlarda, düğünlerde sosyal hayatın merkezi olarak kullanılan bir yer olan camilerin kadim şehirlerde de merkezi alanı oluşturan ana çemberin nirengi noktası olduğuna değindi.

Camilerin aynı zamanda da Allah'a yönelme, Allah'ın karşısında secdeye, rükuya varılan, Allah'ın karşısında acziyetin ikrar edildiği mekanlar arasında yer aldığına dikkati çeken Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Dolayısıyla camiyi sadece sembolik bir dini mekan olarak görmenin ötesinde, camiyi medeniyetimizin hayatının merkezi olarak görmek daha anlamlıdır. Geçmişte böyle oldu, bugün de böyledir. Camilerimizi inşallah aynı fonksiyonlarına kavuşturmak mümkün olur. Daha canlı bir şekilde şehirlerin semtlerin nirengi noktası camiler olur. Camilerimizin hayatın merkezi olduğunu 15 Temmuz akşamında bir kez daha hatırlamış olduk. 15 Temmuz akşamında o hain, kökü dışarıdaki cinayet çetesi, o eşkiya güruhunun başlattığı darbeye karşı vatandaşlarımız sokaklarda tankların karşısında göğüslerini açarak, yumruklarıyla uçaklara karşı durarak sokaklara çıktı. İşte vatandaşlarımıza o ruhu veren camilerimizden okunan selalardı, dualardı, ezanlardı, Fetih sureleriydi. Yeniden öğrendik ki 15 Temmuzda cami sadece ibadet edilen bir yer değil. Cami toplumsal hayatın merkezi olan bir yerdir. Camilerin bu kadar önemli yerler olduğunu hepimiz biliyoruz."

- Camiler yeniden hayat bulacak

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, yeniden camiye hayat vermenin aslında bu toplumun yeniden güçlü bir şekilde ayağa kalkmasını temin etmek anlamına geldiğini vurguladı.

"Cenabı Allah buyuruyor ki, Allah'a ve kıyamet gününe inananlar namazı dosdoğru kılıp, zekatı hakkıyla verenlerin Allah'tan başka kimseden korkmayanlardan başka hiç kimse camileri imar edemez." diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha doğrusu bunlar camileri imar eder. Bunlar camileri inşa eder. Müslümanlar olarak korkmuyoruz, Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmiyoruz, rükuya gitmiyoruz, secdeye varmıyoruz. Bu caminin inşallah güzel hayırlı hizmetler yapacağına inanıyorum. Burada çok Müslümanları asırlar boyunca cem edeceğini, bir araya getireceğini biliyorum. Memleketimizde ezanlar susmasın, bayraklar inmesin. Bu memlekette ellerini açıp Allah'a dua eden insanların duaları kıyamete kadar hiç dinmesin diliyorum."

Numan Kurtulmuş, açılışı yapılan caminin 3 minareli olduğunu ve benzerlerinin Şam ve Halep'te bulunduğu bilgisini aldığını dile getirerek, Ahmet Şireci'nin 7 minareli bir cami daha yapacağını söylediğini aktardı.

Kurtulmuş, "Allah, İslam'ın hizmetkarı olan bu asil milleti kıyamete kadar müslümanlığın bayraktarı olmayı nasip etsin" dedi.

- Açılışı yapılan camide ilk cuma namazı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de camilerin gönülleri birleştiren mekanlar olduğunu, herkesin eşit şekilde kul olarak Allah'ın huzuruna çıktığını söyledi.

Türkiye'nin ezansız kalmamasını temenni eden Şahin, hayırsever Şireci ailesine de katkılarından dolayı teşekkür etti.

Açılışa, Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel de katıldı.

Kurtulmuş ve beraberindekiler, açılışını yaptıkları camide cuma namazını kıldı.

Zuhal Kocalar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber