İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dizüstünden duvar saati, monitörden çerçeve yapıyor

Bingöl'de bilgi işlem görevlisi Engin Gürbüz, hem eline geçen cihazları değerlendirerek farklı eşyalar yapıyor hem de bunları "teknoloji duvarı" adını verdiği köşesinde sergiliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2017 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dizüstünden duvar saati, monitörden çerçeve yapıyor

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde bilgi işlem görevlisi olarak çalışan Engin Gürbüz (48), bilgisayardan çıkan atık parçaları, eski model telefonları "Teknoloji duvarı" adını verdiği çalışma odasının duvarında sergiliyor.

Atık veya kullanılmayan anakarttan elektrik kablosuna, fandan harddisk ve vidalara kadar bilgisayar parçalarının özenle dizildiği "teknoloji duvarı"nda yer alan eski model cep ve sabit telefon cihazları, "teknolojik nostalji" yaşatıyor.

Teknoloji duvarını görenler, katkı sağlamak için eski ve kullanılmayan cihazlarını Gürbüz'e veriyor.

Duvarının her geçen gün daha da dolduğunu anlatan Gürbüz, teknolojiyi çok sevdiğini söyledi.

Öğrencilik yıllarında edindiği koleksiyon merakı sayesinde teknoloji duvarının ortaya çıktığını aktaran Gürbüz, şöyle konuştu:

"Farklı dallarda koleksiyonlarım oldu. Yakın zamana kadar da devam ettirmiştim. 20 yıllık bir Türk Telekom geçmişim olduğu için teknoloji ile çok iç içe yaşadım. Haberleşme alanındaki tüm teknoloji ile yakından ilgilendim, oradan kaynaklanan bir alışkanlık oldu. Özelleştirmeden dolayı 2009 yılında bu kuruma atandım. Burada bilgi işlem kısmında görevlendirildim. Kurumun bilgisayarlarıyla, telefonlarıyla, santralıyla ilgilendiğim için elime çok malzeme düşüyor."

Gürbüz, atık bilgisayar parçalarından akvaryum, çerçeve ve duvar saati yapabildiğini dile getirerek, "Bir arkadaşımdan arızalı dizüstü bilgisayar ulaştı. Bunu nasıl kullanabilirim diye düşünürken aklıma duvar saati yapmak geldi, çok güzel oldu." ifadesini kullandı.

Abdullah Çelik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber