İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bayan vatandaşa öncelik veren memur hangi cezayı alır?

Ankara'da bir Nüfus Müdürlüğünde yaşanan olayda, yüz kızartıcı bir olay tespit edilmesine rağmen, mevzuata uygun bir soruşturma yürütülmediği için, yargı memurun aldığı cezayı iptal etmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Nisan 2017 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayan vatandaşa öncelik veren memur hangi cezayı alır?

Ankara'da bir Nüfus Müdürlüğünde 2013 yılında yaşanan olayda, bir memur, adres beyanında bulunan bir bayan vatandaşın işlemini yaptıktan sonra, aldığı adres bilgisiyle bu bayan vatandaşın evine gitmiştir. Yine bu bayan vatandaşı, elde ettiği telefonla arayarak taciz etmiştir. Bayan vatandaş, müdürlüğe bir dilekçe vererek şikayetçi olmuştur.

Şikayet üzerine bir soruşturmacı atanmış ve soruşturmacı taraflar ile mesai arkadaşlarının beyanlarını almıştır.

Ancak bu beyan alma işlemleri sırasında, mesai arkadaşlarının bir kısmı, o memurun,
- görevini ifa ederken seçtiği bayan vatandaşlara, numaratörden aldıkları sırayı gözetmeksizin, onlara öncelik tanıdığı, numaratör kağıdının arkasına kendisine ait cep telefonu numarasını ve adını yazdığı,
- mesai saati içerisinde hastaneye gitme bahanesiyle servis şefinden izin alarak gittiği esnada devlet memuruna yakışmayacak davranışlarda bulunduğu,
- cep telefonuna kaydettiği kendisine ait cinsel içerikli görüntüleri iki personele izlettiği gibi,
başka suçlarla karşılaşmıştır.

Ancak soruşturmacı bu yeni suçlar için ayrı bir soruşturma onayı almamış ve ayrıca o memurdan da bu konularda yeni bir ifade almamıştır.

Soruşturma sonucunda, memura, 657 sayılı Kanunun 125/C-ı maddesinde yer alan "Hizmet içinde Devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak" fiilini işlediği gerekçesiyle Aylıktan Kesme cezası verilmiştir.

Suçlanan memur dava açmış ancak idare mahkemesi idarenin verdiği cezanın hukuka uygun olduğuna karar vermiştir. Suçlanan memur, dosyayı temyiz etmiştir. Danıştay bu kez dosyayı usulden incelemiş ve "her bir suç için ayrı soruşturma onayı alınmalıydı" gerekçesiyle, verilen cezanın iptaline karar vermiştir.

Bu karar şunu göstermektedir ki, eğer yapılan bir iş mevzuata uygun olarak yürütülmezse, yüz kızartıcı disiplin suçu olsa dahi, memur mahkemeden aklanabilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber