Lise diplomasına 40 yaşında gurbette kavuştu

Suriye'de maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini tamamlayamayan ve iç savaşın ardından Türkiye'ye sığınan Mustafa Dibal, Sudan'daki üniversiteden aldığı uzaktan eğitim sayesinde lise diplomasına kavuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2017 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lise diplomasına 40 yaşında gurbette kavuştu

Suriye'deki iç savaştan kaçan ve yaklaşık 5 yıldır Adıyaman çadır kentinde yaşayan 40 yaşındaki Mustafa Dibal, Türkiye'de denkliği bulunan Uluslararası Afrika Üniversitesinin 3 sene süren uzaktan lise eğitimi programından yararlandı.

Eğitimini tamamlayan 5 çocuk babası Dibal, Şanlıurfa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğinde düzenlenen törenle, Uluslararası Afrika Üniversitesi Şanlıurfa Temsilcisi Muhammed ez-Zahir'den diplomasını aldı.

Mustafa Dibal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Açık öğretimden derslerimi başarıyla tamamlayıp diplomayı almayı hak ettim. Suriye'de maddi imkansızlıklar ve şartların elvermemesi nedeniyle okuyamadım. Türkiye'de Osman Bin Affan Yardımlaşma Derneği ve üniversitenin de sağladığı imkanlarla okudum." diye konuştu.

"Akranlarını da teşvik ediyor"

Bazı sığınmacıların çok büyük azim örneği sergilediğine işaret eden Zahir, ısrarlı ve istikrarlı şekilde okuyan Dibal'ın eğitimine devam etmesinin, akranlarını da teşvik ettiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber