Askeri hakim, FETÖ'yü pankartla püskürtmüş

FETÖ'nün aleyhine konuştuğu için 2013 yılında disiplin soruşturması geçiren askeri hakim, odasına 'Paralelciler ve namussuzlar giremez' yazılı pankartı astı. Pankart sonrası örgüt, soruşturmayı uyarı cezasıyla kapattı. Ancak AYİM bir karar vermeden ceza uygulandı

Haber Giriş : 25 Mart 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askeri hakim, FETÖ'yü pankartla püskürtmüş

HİLAL ÖZTÜRK

Diyarbakır 8'nci Ana Jet Üstü Komutanlığı Askeri Mahkemesinde görevli Hava Hakim Üsteğmen Doğan Turan hakkında 2013 yılı haziran ayında, bir talimat duruşmasında sanık avukatının şikayeti üzerine idari soruşturma başlatıldı. Tahkikat aşaması uzatılarak üzerinde psikolojik baskı kurulmak istendiğini anlayan Askeri Hakim Turan, odasına üzerine büyük puntolarla "Pararlelciler ve namuzsuzlar giremez" yazılı pankart astı.

Pankart, 3 gün boyunca odasında asılı kaldı. Bu meydan okuma kısa bir süre sonra sonuç verdi ve iki hafta sonra askeri hakim hakkındaki idari tahkikat disiplin cezasıyla sonuçlandı. Turan'a sadece uyarı cezası verildi. Askeri Hakim Turan ifadesinde terör örgütü FETÖ mensupları hakkında olumsuz konuştuğunu belirterek "Onlara karşı katı bir tutum içinde oldum.

Bulunduğum ortamlarda, yaptığım tüm sohbetlerde söz konusu paralel yapının tehlikeli olduğunu, rejimin düşmanları olduğunu defaten söyledim. Bu söylemlerde bulunurken hali hazırda şüpheli sıfatıyla tutuklanan ve görevden alınan askeri hakimler de yanımdaydı. Kendileriyle beraber aynı ortamda bulunup görev yaptık. Yine 17-25 Aralık ve MİT tırlarının durdurulması olayları başta olmak üzere basından ve kamuoyundan paralel yapının işi ve icratı olduğunu düşündüm, bulunduğu her ortamda paralel yapının işi olduğunu ve örgütlü bir şekilde bunların planlandığını söyledim" dedi. Hakim Turan, FETÖ'nün devletteki yapılanması nedeniyle hangi kuruma şikayette bulunacağı konusunda kararsızlık yaşadığını ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesine başvurduğunu söyledi.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber