21 Şubat 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem- 21 Şubat 2007- Çarşamba

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Deniz Ticaret Odası ve Armatörler Birliğinin genişletilmiş toplantısına katılacak.

- Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Jane Harman'ı İstanbul Ofisinde kabul edecek.

- Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının "Leyla ile Mecnun" oyununun galasına katılacak.

2- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Ankara'da bulunan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdül Mehdi ile bir araya gelecek.

- Gül ve Mehdi, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

3- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Ziraat Bankasının son 4 yıllık faaliyetleri konusunda Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

4- Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu sonuç protokolü, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki tarafından Ankara'da imzalanacak.

- Ankara'daki temaslarını tamamlayarak İstanbul'a geçecek Bakan Mutteki, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kabul edilecek.

5- İran'ın nükleer programı...

- BM Güvenlik Konseyi'nin 23 Aralık 2006 tarihli 1737 sayılı kararı ile uranyum zenginleştirme faaliyetlerini durdurması için İran'a verdiği süre sona eriyor.

6- Zeytinburnu'nda çöken bina enkazındaki arama-kurtarma çalışmaları ve alınan önlemlerle ilgili gelişmeler izleniyor.

7- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Vakfı ve Trabzon Derneği'nin organizasyonu ile Ankara'da yapılacak "Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri"nin açılışına katılacaklar.

- Bakan Özak, etkinlikler kapsamında düzenlenen "Trabzon'da Spor" konulu panelde sunum yapacak.

8- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da yapılacak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürleri Toplantısına başkanlık edecek.

9- İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Diyarbakır'da İl Emniyet Müdürlüğünde yapılacak Emniyet Müdürleri toplantısına katılacak.

10- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Uluslararası Yatırımcılar Derneğince (YASED) Finans Dünyası ile birlikte İstanbul'da düzenlenecek "Başarıya Giden Yolda Fırsatlar Ülkesi Türkiye Konferansı"nın açılış konuşmasını yapacak.

- Konferansa, uluslararası şirketlerin, başkan ve üst düzey yöneticileri katılacak.

11- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Muğla'da açılış ve ziyaretlerde bulunacak.

12- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "I. Dönem Turizm Karma Komisyon Toplantısı"na katılmak üzere Fas'a gidecek.

13- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, KKTC'de...

- KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Asım Vehbi ile orman, çevre ve meteoroloji alanlarında işbirliği ile yardım protokolü imzalayacak olan Bakan Pepe, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu ve Başbakan Ferdi Sabit Soyer tarafından kabul edilecek.

- Yakın Doğu Üniversitesi'ni de ziyaret edecek olan Pepe, Ercan Havaalanı'nda basın toplantısı düzenledikten sonra KKTC'den ayrılacak.

14- İngiltere Başbakanı Tony Blair'in Irak'taki İngiliz askerlerinin çekilmesine ilişkin takvimi Avam Kamarasında açıklaması bekleniyor.

15- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Mortgage (tutsat) yasa tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Sağlık Komisyonunda, "Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü gayrimenkullerinin kiralanması, değerlendirilmesi ve işletilmesi" konusunda hazırlanan rapor görüşülecek.

- İçişleri Komisyonu, Emniyet Genel Müdürlüğünün giyecek alımları ile silah, mühimmat ve teçhizat alımlarını, ertesi yıla geçen yüklenme kapsamına alınmasını öngören tasarıyı ele alacak.

- Plan Bütçe Komisyonunda, belediyelere ait sağlık tesislerinde döner sermaye işletmelerinin kurulmasını öngören teklif görüşülecek.

16- Çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğilimini ve okullarda meydana gelen olayları araştırmak amacıyla kurulan Meclis Komisyonundan bir heyet, Trabzon'a gidiyor.

17- Ürdün Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Hüseyin Şhodaşh, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'i makamında ziyaret edecek.

18- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İstanbul Rami Gıda Toptancılar Esnafını ziyaret edecek.

19- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Rene van der Linden ile makamında görüşecek.

20- Kıbrıs Rum kesimi lideri Tasos Papadopulos, Atina'da Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ile bir araya gelecek.

21- Orta Doğu sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla oluşturulan "Orta Doğu dörtlüsü" Almanya'nın başkenti Berlin'de toplanacak.

- BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in de katılacağı toplantıdan sonra basın açıklaması yapılacak.

- Steinmeier, Ban Ki-Moon ve Rice ile ikili görüşmelerde bulunacak. Görüşmelerden sonra basın toplantısı düzenlenecek.

- ABD Dışişleri Bakanı Rice, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de bir araya gelecek.

22- "Türk Polis Teşkilatının Sorumluluğunun, Verimlilik ve Etkinliğinin Güçlendirilmesi" projesi kapanış töreni, Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen binasında yapılacak.

23- AA eski genel müdürlerinden Hüsamettin Çelebi'ye, "Türk Basın Yaşamına ve İletişim Fakültesi"ne katkılarından dolayı Gazi Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verilecek.

24- Milli Prodüktivite Merkezinin "2006 Yılı Verimlilik Raporu" Ankara'da düzenlenecek toplantıda açıklanacak.

25- Toplantı... Konferans...Tören... Etkinlik...

- Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, tutsat (Mortgage) konusunda Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Ankara Ticaret Odası (ATO) Reklamcılar Halkla İlişkiler ve İletişim Hizmetleri Meslek Komitesi tarafından düzenlenen, "Türkiye'den Dünya Markaları Doğuyor" başlıklı konferans Ankara'da yapılacak.

- İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye'de vergiler çok mu yüksek" konulu panel İzmir'de yapılacak.

- Kocaeli Azerbaycan Evi Derneğince, Hocalı Katliamı'nın 15. yıldönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenlenecek. Etkinlikte Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Halilov konuşma yapacak.

- Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü düzenlenecek çeşitli törenlerle kutlanacak.

26- Orman yangınlarıyla mücadele başlıyor.

- Orman Genel Müdürlüğü, orman yangınlarına karşı hava filosunu güçlendiriyor.

- Orman Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ulukanlıgil:

-"17 helikopter kiralanması ihalesi yapıldı, 6 amfibi uçak alım ihalesi de 19 Mart ile Nisan başında yapılacak."

27- Biyodizelde 100 firma yatırımı geri çekti.

- ALBİYOBİR Başkanı Tamer Afacan: "Biyodizel üretimi için yola çıkan 200 firmadan 22'si lisans alabildi, 100'ü üretim zorluğu nedeniyle yatırımdan vazgeçti."

-"Son 5 ayda sayıları artan lisanslı firmalar, akaryakıt ihtiyacını karşılayacakları gibi tarımsal dönüşümde de lokomotif olacaklar."

28- Avrupa'nın mikroçip ihtiyacı Erzurum'dan karşılanacak.

- Erzurum'da kurulacak ve 2008 yılında faaliyete geçirilmesi planlanan mikroçip fabrikasında, üretimin tamamı Avrupa'ya ihraç edilecek.

- Toplam bütçesi 303 milyon YTL olan projede, ilk etapta 130 kişi istihdam edilecek ve 5 yıl içerisinde bu sayı bin 500'e çıkarılacak.

29- Bu kez, hidrojenle çalışan araç yapacaklar...

- TÜBİTAK'ın 2006'da düzenlediği "Ödüllü Güneş Arabaları Yarışı'na "Timsah" adlı araçlarıyla katılan ve 37 takımı geride bırakarak 5. olan Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu, bu yılki yarışmaya yeni ve iddialı projelerle hazırlanıyor.

30- Doğu ve Güneydoğu'da sağlık gerçeği...

- Son 4 yıl içinde 2 bölgeye atanan sağlık personelinin yaklaşık yüzde 10'u görevlerine başlamadı.

- Doğu ve Güneydoğu'ya son 4 yıl içinde atanan 3 bin 426 uzman hekimden 396'sı görevlerine başlamadılar.

31- Otobüste bir eski vali...

- İçişleri Bakanlığının yayınladığı "İz Bırakan Mülki İdare Amirleri" kitabında yer alan 85 mülki idare amiri arasında hayatta kalan tek kişi olan eski valilerden Hüseyin Öğütçen, 85 yaşında halen çalışmaktan vazgeçmiyor.

- Türk Eğitim Vakfı İzmir Şube Başkanlığını yürüten Öğütçen, vakfın parasını israf etmemek için kendisine tahsis edilen otomobili kullanmak yerine otobüse biniyor.

32- Guinness denemesi, Milli Eğitim Bakanlığı'na örnek oldu...

- Trabzon'daki Araklı Anadolu Lisesinin "Türkiye ve dünyada en çok kitap okuyan okul" olmak için yaptığı çalışmanın, Milli Eğitim Bakanlığının, okullarda 100 Temel Eser Okuma Projesini hayata geçirmesine öncülük ettiği bildirildi.

- Okul Müdürü Hasan Suiçmez: "Kitap okuma projemizin, örnek alınarak, ülke genelinde yaygınlaştırılması bize büyük onur vermiştir."

33- Sanal ortamda kayıp çocukları tanıyan yüz arıyorlar...

- Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye'de son dört yılda kaybolan çocukların kimlik bilgilerini ve fotoğraflarını internet sitesinde sunarak, kayıp çocukları tanıyan ya da bilgi sahibi olanların güvenlik güçlerine bilgi vermesini istiyor.

- Sitedeki bilgilere göre, Türkiye genelinde son 4 yıl içinde, 812'si kız, 553'ü erkek olmak üzere toplam 1365 çocuk kayıp görünüyor.

34- 14. Balkan Salon Atletizm Şampiyonası, Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılacak.

35- Fenerbahçe, Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla yapacağı UEFA Kupası 3. tur rövanş maçı için Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan Amsterdam'a gidecek.

36- Futbolda Lig B 3. Klasman Grubu'nda 3. hafta maçları yapılacak.

37- Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde Final ve Klasman Gruplarında 4 kentte 6 maç oynanacak.

38- Futbolda Avrupa şampiyonlar Ligi'nde 2. tur ilk maçlarından 4'ü bu gece yapılıyor.

39- Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 130. maçına çıkıyor.

- UEFA Kupası'nda mücadele eden sarı-lacivertliler, bugüne dek Avrupa arenasında yaptıkları 129 maçta, 40 galibiyet, 19 beraberlik, 70 yenilgi aldı.

40- Fenerbahçe'nin, Hollanda takımlarıyla maçları...

- Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında Hollandalı rakiplerine karşı yaptığı 11 maçta, 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı.

41- Fenerbahçe'nin 100. Yıl Avrupa macerası...

- Sarı-lacivertliler, bu sezon yaptıkları 11 Avrupa Kupası maçında 5 galibiyet, 3 mağlubiyet, 3 de beraberlik aldı.

- Rakip filelere 25 gol atan sarı-lacivertliler, kendi kalesinde 13 gol gördü.

42- Fenerbahçe'nin Avrupa'da deplasman karnesi...

- AZ Alkmaar karşılaşmasıyla Avrupa kupalarında deplasmanda 66. maçına çıkacak Fenerbahçe'nin 11 galibiyeti bulunuyor.

43- Fenerbahçe bir ilki başarmak istiyor.

- UEFA Kupası 3. turun rövanşında deplasmanda AZ Alkmaar ile karşılaşacak sarı-lacivertliler, 4. tura yükselerek, tarihinde bir ilki gerçekleştirmeyi hedefledi.

44- Efes Pilsen'in Prokom Trefl'e boşu yok...

- Lacivert-beyazlılar, Avrupa kupalarında bugüne dek Polonya takımıyla yaptığı 8 maçı da kazanmayı bildi.

- Avrupa kupalarında 369. maçına çıkacak olan Efes Pilsen, geride kalan maçlarda 232 galibiyet, 136 yenilgi aldı.

Anadolu Ajansı


21 ŞUBAT 2007 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İstanbul'da, saat 16.00'da, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da saat 11.00'de Ataköy Crown Plaza Oteli'nde yapılacak olan Deniz Ticaret Odası ve Armatörler Birliğinin genişletilmiş toplantısına katılacak, saat 14.00'te ABD Temsilcileri Meclis Üyesi Jane Harman'ı kabul edecek, saat 20.30'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın Leyla ile Mecnun Oyunu'nu izleyecek.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak.

- TBMM İçişleri Komisyonu toplanacak.

- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplanacak.

- TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu toplanacak.

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdül Mehdi ile görüşecek.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve İran Dışişleri Bakanı Mahuçehr Mutteki, saat 11.00'de Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı'nın sonuç protokolünü imzalayacak.

- Devlet Bakanı Ali Babacan, saat 10.00'da Ziraat Bankası'nın son 4 yıllık faaliyetleri ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, saat 18.30'da Esam'ın Çarşamba konferansına katılacak.

- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 10.00'da 'Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri' konulu toplantıya katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 09.30'da İstanbul'da YASED'in düzenlediği 'Başarıya Giden Yolda Fırsatlar ülkesi Türkiye' konulu konferansa katılacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, saat 09.30'da 'Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürleri Toplantısı'na katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul'da saat 09.00'da Sultanahmet'teki Marmara Üniversitesi Rektörlük binasının müzeye dönüştürülmesi programına katılacak. Bakan Koç, daha sonra Fas'a gidecek.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da saat 10.30'da Ataköy Crown Plaza Oteli'nde Deniz Ticaret Odası'nın Şubat Ayı Olağan Toplantısı'na katılacak. Bakan Yıldırım, saat 15.30'da, Muğla'da PTT Bank'ın açılışını yapacak.

- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Diyarbakır'da emniyet müdürleri toplantısına katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, KKTC'de temaslarda bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 13.00'te Rami Gıda Toptancıları Sitesi'nde esnaf ziyaretinde bulunacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Zeytinburnu'ndaki çöken binayla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Ürdün Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Hussein Shodash, saat 10.55'te Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'i ziyaret edecek.

- Türk Polis Teşkilatı'nın Sorumluluğu'nun, Verimlilik ve Etkinliğin Güçlendirilmesi projesinin kapanış töreni, saat 16.00'da yapılacak.

- ATO 'Reklamcılar, Halkla İlişkiler ve İletişim Hizmetleri Meslek Komitesi' tarafından, saat 09.30'da 'Türkiye'den Dünya Markaları Doğuyor' konulu marka konferası yapılacak.

- TÜDEF tarafından, saat 11.00'de Mortgage ile ilgi basın açıklaması yapılacak.

- Milli Prodüktivite Merkezi, saat 14.00'de 2006 Yılı Verimlilik Raporunu açıklayacak.

- Gazi Üniversitesi Türk Kültür ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi, saat 18.00'de Semah Gecesi düzenleyecek.

- Sektörel Dernekler Federasyonu, saat 09.30'da Demir Çelik, Otomotiv, Kimya ve Karayolu için hazırladığı "Düzenleyici Etki Analizi Haritası"nı Ceylan İntercontinental Oteli'nde düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane hizmet binasında, saat 11.00'de çocuklara teknoloji ve bilimi sevdirmek amacıyla düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında, Türkiye Robotik Turnuvaları tanıtım amaçlı basın toplantısı düzenleyecek.

- İstanbul Barosu Başkanı Av. Kazım Kolcuoğlu, saat 11.00'de Küçükçekmece Adliyesi'nde saldırıya uğrayan bayan hakim İnsaf Gündüz'ü tedavi gördüğü Özel Doğan Hastanesi'nde ziyaret edecek.

- İnsan Hakları Derneği'nin İstanbul Şubesi'nde, saat 12.00'de "301. Madde Demokrası ve İnsan Hakları" konulu basın açıklaması düzenlenecek.

- Ünlü oyuncu Tuba Ünsal, saat 13.00'te Beyoğlu Garaj Stüdyoları'nda İlkbahar-Yaz Koleksiyonu çekimleri için kamera karşısına geçecek.

- İstanbul Kültür Üniversitesi kuruluşunun 10. yılı etkinlikleri kapsamında, saat 14.00'te üniversitenin Ataköy'deki kampüsünde, Prof. Dr. Erdal İnönü'ye 'Onursal Doktor' ünvanı verilecek.

- Bahçelivler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde, saat 15.00'te "Kıssadan Hisse" konulu kısa film gösterileri gösterimi başlıyor.

- Yeni Asya Medya Group, saat 17.00'de İstanbul'da Bediuzzaman Sait Nursi Külliyatı'nın yeni tanzimle yayınlanacak olan serisini basın toplantısı ile tanıcak.

- Dünyanın en zeki insanı olarak kabul edilen Nadia Camukova, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde bir dizi konferans verecek.

- Amerika Birleşik Devletleri'nin Adana Başkonsolosu Eric Green, Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı'na gidecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

Ortadoğu Dörtlüsü Toplantısı

- Ortadoğu Dörtlüsü, İsrail-Filistin arasında barış için Berlin'de biraraya geliyor. Görüşmeler çerçevesinde bire bir temaslarda da bulunulacak.

Kosova'nın nihai statüsü

- Kosova'nın nihai statüsüne ilişkin olarak Sırplar ile Arnavutlar arasında görüşme yapılacak. Görüşmenin ardından Ahtisaari basın toplantısı düzenleyecek.

Papad ılacak.

- Çevre ve Ormopulos-Karamanlis görüşmesi

- Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Papadopulos, Yunanistan Başbakanı Karamanlis ile birararaya gelecek.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Hadley'in Brüksel temasları

- ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley, NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer ile görüşecek.

Moskova'da kuş gribi paniği

- Rusya yetkililer, kuş gribi konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Beşiktaş Spor Kulübü futbolcuları, saat 12.00'de Bahçelievler'deki Türk Böbrek Vakfı'nı ziyaret ederek, hastalara çeşitli hediyeler dağıtacaklar.

- UEFA Kupası 3. tur rövanş maçında 22 Şubat Perşembe günü Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe, saat 09.00'da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Amsterdam'a gidecek.

- Fenerbahçe, AZ Alkmaar maçının hazırlıklarını, akşam saatlerinde karşılaşmanın oynanacağı statta yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Teknik Direktör Arthur Zico da, antrenman öncesinde statta bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselebilme mücadelelerine yapılacak 4 karşılaşmayla devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber