İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Bu Millet ne Hollanda'nın itinden ne Almanya'nın faşizminden korkar'

Şundan emin olsunlar; demokrasisini korumak için, istikrarını, bayrağını, namusunu korumak için gerektiğinde canını seferber eden, tankların altına yatan, uçakların üzerine atlayan ve ülkesi için şehit olmayı bir onur olarak kabul eden bu millet ne Hollanda'nın itinden ne Almanya'nın faşizminden ne de Bulgaristan'ın bu baskıcı anlayışından korkar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2017 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bu Millet ne Hollanda'nın itinden ne Almanya'nın faşizminden korkar'

- Eski AB Bakanı Egemen Bağış, "Şundan emin olsunlar, demokrasisini korumak için, istikrarını, bayrağını, namusunu korumak için gerektiğinde canını seferber eden, tankların altına yatan, uçakların üzerine atlayan ve ülkesi için şehit olmayı bir onur olarak kabul eden bu millet ne Hollanda'nın itinden ne Almanya'nın faşizminden ne de Bulgaristan'ın bu baskıcı anlayışından korkar." dedi.

Bağış, Akil Gençler Derneği Eskişehir şubesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılmak için geldiği kentte gazetecilere yaptığı açıklamada, Siirt'te AK Parti Kadın Kolları üyelerinin saldırıya uğradığını, bir Siirtli olarak bu duruma çok üzüldüğünü bildirdi.

Kadınların, taşlı ve köpekli saldırıya uğramasının kabul edilemez bir olay olduğunu ifade eden Bağış, "Bir Siirtli olarak böyle bir haberi öğrenmiş olmaktan çok büyük üzüntü duydum. Bu olayı şiddetle kınıyorum. Emniyet güçlerimizin en kısa zamanda bu vahşi saldırının faillerini bulup, yargıya teslim edeceklerine yürekten inanıyorum." diye konuştu.

Bağış, Avrupa'nın tutumunu eleştirerek, şöyle konuştu:

"Almanya, kendi vatandaşlarının kullanacakları bir oyla ilgili olarak bilgilenmesini engellemek için elinden geleni ardına koymamaktadır. Hollanda, tamamen diplomatik teamüllerin dışına çıkarak bir müttefik ülkenin Dışişleri Bakanının uçuş iznini iptal edebilecek kadar ileriye gitmiş, müttefik bir ülkenin bayan bir bakanını kendi aracı içinde 4 saat adeta rehin tutarak bütün insani ihtiyaçlarından alı koyarak kendi ülkesinin toprağı sayılan diplomatik alanı olan, konsolosluk binasına 30 metre kala aracında onu tutmuş ve kendi vatandaşlarıyla kucaklaşmasına izin vermemiştir. Bulgaristan, Bulgaristan vatandaşlarının demokratik haklarını, görevlerini yerine getirmek için oy kullanmalarına mani olmak için elinden geleni yapmaktadır. Bu da demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden AB'nin iki yüzlülüğünü ve riyakarlığını çok net bir şekilde ortaya koymaktadır. AB üyesi ülkeler demokrasinin bekçiliğini yapmaları gerekirken demokratik hakları insanlara doya doya, yaşatmaları gerekirken tam aksi uygulamayla demokrasiyi engellemenin çabası içine girmişlerdir. Müttefikleri olan bir ülkenin cumhurbaşkanına ağza alınmayacak hakaretlerle ithamlarla, iftiralarla saldırmaya kalkmışlardır.

Şundan emin olsunlar; demokrasisini korumak için, istikrarını, bayrağını, namusunu korumak için gerektiğinde canını seferber eden, tankların altına yatan, uçakların üzerine atlayan ve ülkesi için şehit olmayı bir onur olarak kabul eden bu millet ne Hollanda'nın itinden ne Almanya'nın faşizminden ne de Bulgaristan'ın bu baskıcı anlayışından korkar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber